Låneförmedlaren Sambla Group förvärvar MyMoney, som främst förmedlar lån för bilköp. Syftet med förvärvet är att utvidga Sambla Groups utbud och hjälpa fler människor att förbättra sina lånevillkor och minska sina kostnader.

Sambla Group bildades 2021 genom en sammanslagning av konkurrenterna Sambla och Advisa, med riskkapitalbolaget Nordic Capital som huvudägare. Sedan dess har företaget haft en betydande tillväxt och är nu marknadsledande inom låneförmedling i Norden – och nu ansluter sig MyMoney till gruppen.

– Förvärvet av MyMoney är en milstolpe i Sambla Groups uppdrag att hjälpa fler människor att förbättra sin ekonomiska situation. MyMoney har etablerat sig som en ledande aktör inom konkurrenskraftiga och smidiga lån för bilköp, och tillsammans kommer vi kunna stärka vårt erbjudande ännu mer, säger Per Österström, VD för Sambla Group.

Han fortsätter.

– Med Sambla Groups erfarenhet inom förmedling av konsumentlån och MyMoneys djupa förståelse för bilbranschen kommer vi kunna hjälpa våra kunder att förbättra sina lånevillkor och sänka sina kostnader ännu mer.

MyMoney är ett snabbväxande företag som främst erbjuder låneförmedling för bilköp. De samarbetar med över 2 000 bilhandlare i landet och har hjälpt över 150 000 svenskar att finansiera sina bilköp.

– Vi ser fram emot att bli en del av Sambla Groups starka, kundfokuserade och värderingsdrivna affärsmodell. Kombinationen av vår framgångsrika värdeskapande för både kunder och återförsäljare och bankpartners gör detta till en perfekt matchning. Med Sambla Groups erfarenhet och Nordic Capital som stark ägare kommer vi kunna uppnå vår fulla potential och ytterligare påskynda vår tillväxtresa, säger Klas-Johan Claesson, VD för MyMoney.

MyMoney kommer att fortsätta drivas som ett dotterbolag till Sambla Group i sin nuvarande form. Transaktionen är beroende av sedvanliga godkännanden från Finansinspektionen och förväntas slutföras under hösten 2023.