Säkra fortsätter sin satsning inom sakförsäkringsområdet. Bolaget förvärvar Oberoende Försäkringar i Värmland AB och Gothia Försäkringsförmedling.

Säkra har under det senaste året haft en stark tillväxt, bland annat genom ett stort antal bolagsförvärv. Nu stärker man upp organisationen ytterligare genom förvärven av Oberoende Försäkringar i Värmland AB och Gothia Försäkringsförmedling.

”Förvärven ligger helt i linje med vår strategi att växa på saksidan. Vår ambition är att alla våra kunder ska ha tillgång till den främsta kompetensen inom både sak och liv oavsett vilken ort man befinner sig på”, säger Eva Pantzar Waage, vd och koncernchef vid Säkra.

Oberoende Försäkringar i Värmland AB grundades 2016 i Karlstad. Idag består bolaget av två förmedlare som arbetar med riskhantering och förmedling av skadeförsäkringar. Gothia Försäkringsförmedling är en Göteborgsbaserad sakförmedlare som drivs av vd och grundaren Mikael Bjärnlind.

”Vi är glada över att de båda bolagen har valt att ansluta sig till Säkra. Göteborg är en region där vi ser en stor tillväxtpotential och vi för en kontinuerlig dialog med intressanta bolag som vi anser passar in i vår organisation”, säger Richard Nilsson, tillväxtchef vid Säkra.

Så här kommenterar Peter Bodin, Partner vid Oberoende Försäkringar i Värmland, affären:

”Säkra har en attraktiv struktur som tilltalar oss men framförallt delar vi samma grundvärderingar. Jag är övertygad om att vi med deras stöd i ryggen kommer att kunna leverera ännu bättre service framöver.”