fbpx
10.8 C
Stockholm
torsdag, oktober 22, 2020
Hem Fastigheter Så gick det för Wästbygg i börsdebuten

Så gick det för Wästbygg i börsdebuten

Vid gårdagens handlades aktien för som mest 112 kr, nästan 17 procent högre än teckningskursen på 96 kr. Men efter ett par minuters handel hade kursen fallit ned mot 103 kr.

Erbjudandet omfattade drygt 8,3 miljoner nyemitterade B-aktier motsvarande cirka 800 miljoner kr. Vidare erbjöds aktier om 150 miljoner kr av vd Jörgen Andersson som äger 15 procent av byggbolaget. Det totala erbjudandet, exklusive övertilldelning, uppgick till cirka 950 miljoner kr. Enligt bolaget övertecknades erbjudandet flera gånger.

Wästbyggs 85-procentiga huvudägare M2 Holding, som kontrolleras av finans- och fastighetsmannen Rutger Arnhult, sålde inga aktier i erbjudandet.

Wästbygg ser en förhållandevis bra marknad för att bygga bostäder och ska samtidigt satsa ännu mer på samhällsfastigheter, sade Jörgen Andersson som är vd och delägare i Wästbygg nyligen i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Jörgen Andersson anser att byggsektorn har klarat coronakrisen bra. Wästbygg är fokuserade på dels bostäder, dels kommersiella fastigheter som för bolagets del till stor del består av samhällsfastigheter. Det tredje affärsområdet är Logistik och industri.

Geografiskt är bolaget främst verksamt på tillväxtmarknaderna Göteborg, Stockholm och Malmö med omnejder.

Wästbygg omsatte 3,9 miljarder kr under 2019 med en nettovinst på drygt 200 miljoner kr. Bolaget ägs till 85 procent av Rutger Arnhult och till 15 procent av Jörgen Andersson.

Hur är marknaden för att bygga bostäder nu?
”Den är förhållandevis bra. Marknaden är visserligen volymmässigt inte som den var för kanske två till tre år sedan, men på de tillväxtmarknader vi är verksamma finns det fortfarande ett stort sug efter bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter”, säger Jörgen Andersson.

Det här är en artikel från Privata Affärer och kan ursprungligen läsas från den här länken

PRESSMEDDELANDE

Genombrott för Attana – Aktien stiger

Forskningsbolaget Attana har tillsammans med Innsbrucks medicinska universitet testat bolagets teknik för att mäta koncentrationen av SARS-CoV-2-antikroppar, och bolaget menar att precisionen är densamma...

Start-upen Planet Zero får investering från Urban Deli-grundare

Under september lanserade de två kvinnliga grundarna Camilla Wallin och Tina Falck av Planet Zero sin app som är en digital marknadsplats för säljare...

Sensec tecknar avtal med norsk leverantör – Aktien stiger

Sensec Gruppen tecknar avtal med norska Rapp Bomek med uppdrag att sälja, marknadsföra och utföra service på deras unika produkter, över hela Norden. Det...

Skövde – Den svenska metropolen inom spelutveckling

Det talas ofta om spelundret i Skövde. Varje år kommer det människor från hela Sverige, och hela världen, för att studera spelutveckling i en...
- Advertisment -

Det här är en artikel från Privata Affärer och kan ursprungligen läsas från den här länken