Aktier inom flyg- och turismsektorerna fortsatte att rusa i de europa på tisdagen, efter att flera av aktörerna stått högst upp på listorna under måndagen. Ett fortsatt spirande hopp om en snar återgång till någorlunda normal drift ligger bakom investerarnas aptit, fallhöjden får anses begränsad efter vårens slakt av sektorerna.

Londonbörsen i fronten
British Airways-ägaren IAG:s Londonhandlade aktie steg med över 20 procent i tisdagens öppningshandel, efter att Storbritannien haft helgledigt under måndagen. Flygbolagskonkurrenter som Ryanair, Easyjet, SAS och Lufthansa steg med mellan 5 och 10 procent.

Krisande Norwegian ser ut att rida ut det
Norwegian Airs aktie steg med nära 30 procent. Det norska flygbolagets aktie har handlats under hög volatilitet sedan skuldomstruktureringen som blev klar i förra veckan, då aktier började delas ut till leasingägare och kreditorer.

Turism hänger på tåget
Reseoperatören Tui, som steg med runt 15 procent på måndagen, steg med lika mycket till på tisdagen och den spanska hotelloperatören Melia Hotels drygade ut måndagens rusning på drygt 20 procent med ytterligare 8 procent.