Helsingborgsbaserade hotellgruppen Room Republic redovisar sitt bästa resultat i företagets historia. Trots fortsatt tuffa tider, i en utsatt bransch och alla restriktioner under året, landar hotellgruppens resultat på 10,5 miljoner (EBITDA).

”Pandemin har varit en utmaning för hela hotell & restaurang-branschen, men vi bestämde oss tidigt för att se möjligheterna och ta vara på chansen för att komma ut som vinnare. När vi nu summerar åren kan vi konstatera att det blev så. Room Republic har flyttat fram sina marknadspositioner och är idag marknadsledande på samtliga av våra marknader. Vi ligger även på topp avseende gästomdömen och vårt fina resultat är en kombination av en bra synlighet och ett fantastiskt värdskap” säger Kjell Jakobsson ägare och avgående VD för Room Republic.

André Åberg blir ny VD för Room Republic.
Nu vill Room Republic utnyttja sina framgångar de senaste åren för att ta företaget till nästa nivå och flytta fram sina positioner ytterligare. Det gäller både att utveckla befintliga verksamheter och utöka med fler hotell i portföljen. Room Republic har utvecklat sitt koncept och organisation under de senaste sju åren, med stark tillväxttakt och en bra finansiell ställning. Bokningsläget 2022 ser väldigt lovande ut vilket gör att bolaget förutspår ännu ett mycket bra år.

Den som ska leda detta förändringsarbete framöver är André Åberg, som ny VD för Room Republic sedan den 15 februari. André kommer närmast från Nordic Choice där han har varit VD på Clarion Collection Hotel Packhuset i Kalmar.

– Det känns väldigt roligt att bli en i gänget på Room Republic, med sina unika hotell, sitt värdskap och den marknadsposition man tagit på respektive marknad under de senaste åren. Jag ser verkligen fram i mot att fortsätta driva denna utveckling, och tillsammans med mina kollegor ta Room Republic till nya nivåer. Det kommer att bli en spännande resa framöver”
säger André Åberg

Kjell Jakobsson som nu lämnar VD rollen känner sig mycket nöjd med rekryteringen av André Åberg

– Vi är mycket glada att André har antagit utmaningen att leda Room Republic. Hans starka ledarskap i kombination med ett målinriktat driv gör att vi ser honom som den perfekta ledaren för våra bolag i framtiden. Hans prestation i Kalmar imponerar då han trots tuffa förutsättningar lyckats behålla platsen som Kalmars mest attraktiva hotell, och sin första plats på marknaden. Under denna period fick även hotellet pris som ”Happiest Hotel of The Year” för högst personalnöjdhet inom Nordic Choice, vilket är ett av Room Republics största fokus, säger Kjell Jakobsson

Kjell Jakobsson, som äger bolaget tillsammans med sin fru Karin Jakobsson, kommer att vara kvar som arbetande styrelseordförande med fokus på affärsutveckling och företagets välgörenhetsprojekt i Sydafrika.

Room Republic Gruppen består av V Hotel Helsingborg, The Vault Hotel Helsingborg, Hotel Statt i Hässleholm, Hotel Feliz och Palma Suites på Palma de Mallorca. Bolaget omsätter ca 100 miljoner och har en personalstyrka på ca 70 personer.