Brittiska Rize ETF låter meddela att bolagets börshandlade fond, Rize Medical Cannabis and Life Sciences UCITS ETF (FLWR), har godkänts för passportering i Sverige. Passportering innebär att fonden kans marknadsföras i Sverige. Redan nu går det emellertid att att handla den hos Nordnet och den är upptagen till handel på tyska XETRA. Vi har inte sett den på Avanza men det brukar i allmänhet att få bra att handla det mesta hos denna mäklarfirma genom ett samtal till deras mäklarbord.

Rize startade denna ETF för mindre än tre månader sedan, den 12 februari 2020, och dess investeringsmål är att ge exponering till börsnoterade företag som är involverade i medicinsk cannabis och cannabisrelaterad livsmedelsindustri.

Rize meddelar att de arbetar med att översätta sin hemsida till svenska, och att vi kommer att få se betydligt mer information om detta i närtid.

In 2018 medical cannabis products were legalised for the first time in the United Kingdom. Subsequent to this legalisation, the country’s medical cannabis market is forecasted to increase in size massively. In 2019, the revenue of the medicinal cannabis market in the UK was less than 200 thousand U.S. dollars, by 2024 this revenue is expected to be approximately 1.3 billion U.S dollars.