Revolutionerande teknik inom nanoteknologi – professor Maria Strömme går med i Peafowl Plasmonics Advisory Board

Peafowl Plasmonics, ett företag som är i framkanten av nya forskningsområden, har meddelat att Maria Strömme kommer att gå med i deras Advisory Board. Advisory Board är en viktig del i att förankra forskning, utveckling och marknadsinriktning med forskare och experter, särskilt för företag som Peafowl Plasmonics.

Maria Strömme har en lång och gedigen bakgrund både som forskare och som entreprenör. Hon är professor i Nanoteknologi vid Uppsala universitet och medgrundare till flera företag baserade på forskning inom materialvetenskap. Dessutom är hon ledamot i flera styrelser, inklusive Industrifonden.

”Jag är verkligen glad att kunna ansluta mig till Peafowl Plasmonics som rådgivare,” säger Maria Strömme. ”Deras teknologi ligger helt i linje med ett för mig både professionellt och personligt intresse av att introducera nya teknikbaserade och hållbara lösningar på marknaden. Jag är övertygad om att deras kommersiella genombrott kommer att kunna bidra med betydande hållbarhetsaspekter för deras kunder och slutanvändare.”

Per Edström, VD på Peafowl, uttrycker sin glädje över att fånga intresse och engagemang från någon med så lång och varierad erfarenhet inom nanoteknologi som Maria Strömme. Han menar att hennes bakgrund är perfekt för att kunna ge både vetenskaplig och kommersiell vägledning och att hennes nätverk är mycket större än företagets.

Med Maria Strömme som rådgivare kommer Peafowl Plasmonics att få tillgång till hennes expertis och kunskap inom nanoteknologi och materialvetenskap. Detta kommer sannolikt att bidra till att företaget kan utvärdera möjliga alternativ och välja rätt väg framåt.