Revolut kommer att använda Stripes infrastruktur för att stödja sömlösa betalningar i Storbritannien och Europa. Stripe kommer även att hjälpa till att påskynda Revoluts expansion till Indien, Mexiko och Brasilien.
Det framgår av ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har Revolut snabbt blivit en av Europas stora fintech-framgångshistorier. Företaget startade i Storbritannien med pengaöverförings- och växlingstjänster och erbjuder nu dussintals produkter – från konton och försäkringar till handel och fakturering – som förbättrar penninghanteringen för 18 miljoner kunder och 500 000 företag i mer än 200 länder.

Genom att utnyttja Stripes infrastruktur och internationella fotavtryck kommer Revolut att gå in på nya marknader snabbare och erbjuda sina kunder en sömlös betalningsupplevelse som matchar deras lokala betalningspreferenser.

– Revolut bygger sömlösa lösningar för sina kunder. Det innebär tillgång till snabba och enkla betalningar, och vårt samarbete med Stripe underlättar det. Vi delar en gemensam vision och är glada över att samarbeta inom flera områden, från att utnyttja Stripes infrastruktur för att påskynda vår globala expansion, till att utforska innovativa nya produkter för Revoluts mer än 18 miljoner kunder, säger David Tirado, vice vd för affärsutveckling på Revolut.

– Revolut och Stripe delar en ambition att uppgradera finansiella tjänster globalt. Vi är glada över att få driva Revolut när de bygger, skalar upp och hjälper människor runt om i världen att få ut mer av sina pengar, säger Eileen O’Mara, EMEA intäkts- och tillväxtchef på Stripe.