Den brittiska neobanken Revolut plockar in 800 miljoner dollar i en nyemission som leds av Softbank och Tiger Global. I och med nyemissionen får Revolut en värdering på 33 miljarder dollar, vilket är drygt 285 miljarder kronor. 

”SoftBank och Tiger Globals investeringar är ett stöd för vårt uppdrag att skapa en global finansiell superapp som gör det möjligt för kunderna att hantera alla sina ekonomiska behov via en enda plattform”, säger Nikolay Storonsky, Revoluts grundare och VD, i ett uttalande.

Revolut, som under 2020 visade på en omsättning om 361 miljoner dollar och en rörelseförlust på 277 miljoner dollar, fortsätter att bygga för tillväxt. Den nyligen stärkta kassan ska bland annat gå till att utveckla områdena inom försäkringar och investeringar men även för att expandera i bland annat USA och Indien.

Revolut tog senast in nytt kapital för drygt ett år sedan. Då tog man in totalt 580 miljoner dollar och värderades då till 5,5 miljarder dollar. I och med denna nyemission värderas Revolut till 33 miljarder dollar och har med andra ord på drygt ett år sexdubblat värderingen.

“Revolut har med sin innovationstakt omdefinierat rollen för finansiella tjänster och placerat Revolut i spetsen i Europas framväxande sektor för neobanker. Företagets snabbt växande användarbas återspeglar en ihållande efterfrågan på Revoluts expanderande tjänsteutbud”, säger Karol Niewiadomski, Investerare på Softbank.

Revolut har idag över 16 miljoner kunder och över 150 miljoner transaktioner per månad.