Skistar öppnar flera anläggningar och liftsystem. Skidsverige står inför en spännande tid med en tidig start på vintersäsongen. Åre, ett av landets mest populära skidresmål, överraskar med nyheten om att de öppnar för skidåkning från toppen med en imponerande fallhöjd på 890 meter redan den 17 november, det har bara hänt en gång tidigare.

Detta tillkännagivande är historiskt eftersom det endast har skett en gång tidigare. SkiStar, som driver anläggningen, meddelar att flera liftar och skidåkning på högzon blir tillgängliga från och med detta datum.

Sebastian Thomasson, destinationschef på SkiStar Åre, uttrycker sin glädje över möjligheten att erbjuda tidig skidåkning från säsongens start. Han betonar att den tidiga öppningen är möjlig tack vare kyligt höstväder, effektiv snöproduktion och tillräckligt med natursnö.

Liftarna som öppnar den 17 november inkluderar VM8:an, Gondolen och knappliften Rödhaken, tillsammans med tillhörande nedfarter. Dessutom är Åres skidtestarhelg planerad att äga rum mellan 7 och 10 december.

Niclas Sjögren Berg, operationell direktör på SkiStar, nämner också att Gustavbacken i Lindvallen, Sälen, en av norra Europas mest åkta skidbackar, kommer att öppna. Detta understryker att vintern verkligen är här. Han lyfter fram det stora intresset och nyfikenheten från allmänheten inför säsongens öppningar och nämner att planeringen för skidtestarhelgerna, där besökare kan prova på skidor och snowboards, är i full gång.

Ytterligare nyheter från SkiStar inkluderar att Vemdalen och Sälen redan öppnat för skidåkning under höstlovshelgen, vilket mottogs väl av besökare. Kommande helg kommer barnbackar och liftar att hållas öppna i både Lindvallen och Vemdalen. Från 17 november kommer ännu fler liftar och nedfarter att öppnas, inklusive Gustavbacken i Sälen och delar av barnområdet vid Skalet i Vemdalen.

Sammanfattningsvis markerar detta en tidig och lovande start på skidsäsongen i Sverige, med Åre i spetsen för att leverera en minnesvärd vinterupplevelse för både inbitna skidåkare och entusiaster.