Regtech-bolaget Certainli har gett teknikproducenter möjligheten att spara hundratusentals kronor på varje utvecklad och lanserad produkt. Genom att eliminera manuellt arbete och extrakostnader vid CE-märkning och andra globala certifieringar säkerställer Certainli effektiviteten i produktutvecklingen. Bolaget, som grundades i februari 2022 av ett team ingenjörer, har redan tagit in tre miljoner kronor för sin expansion. Nu välkomnar de teknikjätten Megger som en av sina första kunder.

3,8 miljarder SEK uppskattas det kosta teknikproducenter i Europa varje år att samla in nödvändiga certifikat manuellt. Certainli startades för att effektivisera dessa arbetsprocesser och har redan värvat Life Science-aktören Key2Compliance som partner. Megger, som har varit ledande inom elektriska tester och mätningar i drygt 130 år, kommer nu att bli en viktig spelare i utvecklingen av Certainlis tjänst.

I takt med den pågående globala komponentbristen och leveranskedjeproblemen, orsakade av Covid-pandemin och förstärkta av geopolitisk spänning, måste produktutvecklingsföretag hantera frekventa komponentbyten och upprätthålla många likvärdiga alternativ från olika leverantörer. Dessutom ökar produktregleringar världen över, vilket gör ineffektiviteten i produktutvecklingen större än någonsin. Certainli värvar nu tre miljoner kronor för att expandera teamet och etablera sin position på den nordiska marknaden och stegvis ut i Europa.

– Vi har fått en fantastisk start på vår bolagsresa med stark validering från industrin att Certainlis produkt behövs på marknaden, och nu även från externa investerare som sätter förtroende i oss och vår affärsidé. Produktutvecklingsföretag på dagens marknad måste hantera pågående global komponentbrist och leveranskedjeproblem, utlöst av Covid-pandemin och förstärkt av växande geopolitisk spänning. Detta tvingar våra kunder till frekventa komponentutbyten i sina produkter, samt att upprätthålla ett stort antal likvärdiga alternativ från olika leverantörer för varje komponent. Dessutom ser vi ständigt ökande produktregleringar världen över. Därmed är effekten av den ineffektivitet vi tar itu med större nu än någonsin, säger Alfred Samuelson, medgrundare och vd på Certainli

Certainlis tjänst kommer lösa en stor huvudvärk för produktutvecklingsindustrin genom att helt och hållet automatisera inhämtandet av kritiska komponentcertifikat och förenkla compliancebedömningen. Bolaget är optimistiskt om sin framtid och ser fram emot att leverera sitt löfte till industrin.