Sedan november 2020 har flertalet företagsledare intervjuats i Finanstids egna podcast Framtidsbolagen. Passa på att lyssna på några av redaktionens favoritavsnitt. Perfekt under lata sommardagar i hängmattan!

Bli miljonär i hängmattan – Spiltan, Per Håkan Börjesson
I detta avsnitt träffar Framtidsbolagens Hampus Rebjö, Per Håkan Börjesson, VD på Spiltan. Det pratas bland annat om hur Spiltan gick från en mindre aktieklubb på 80 talet till investmentföretaget som det har blivit idag. Bland annat diskuteras spelbolaget Paradox som gav bra skjuts i bolaget.

Pension, Jämställdhet & Gigekonomi – SPP, Shoka Åhrman
Hampus träffar den mycket populära och omtyckta sparekonomen Shoka Åhrman. Shoka jobbar som sparekonom hos SPP och i detta avsnitt så diskuteras bland annat jämställdhet inom arbete, gigekonomi och det viktiga inom pensionssparande. När ska man egentligen börja tänka på pensionen?

Jämlika Villkor – Feminvest, Michaela Berglund
I detta avsnitt pratas det om bland annat mans- och kvinnodominerande yrken samt att endast 1/4 av egenföretagare är kvinnor och endast 1 % av riskkapitalet går till företag som drivs av kvinnor. Veckans gäst är Michaela Berglund! Michaela är VD för det kvinnliga affärsnätverket Feminvest.

Skapa Synergier Mellan Bolag – Syncro Group, Magnus Winterman
Magnus Winterman, VD för Syncro Group kommer på besök till framtidsbolagen i detta avsnitt. Här pratas det bland annat om strategiska förvärv och vad det innebär, hur man skapar synergier mellan sina portföljbolag och hur man gör verklighet av den uttalande strategin.

Om Framtidsbolagen
I Framtidsbolagen möter programledare Hampus Rebjö både de nystartade bolagen och giganterna som varit verksamma länge. Vi får en inblick i deras affärsidé och vad det är som gör den speciell – hur började allt, hur ser deras framtidsvisioner ut, jobbar de hållbart och varför är just deras företag värt att investera i?