Quickbit stärker ledningsgruppen och rekryterar Anders Jonsson till en nyinrättad roll som Chief Operating Officer (COO). I den nytillsatta rollen som COO kommer Anders att vara ansvarig för service-organisationen, teknik och IT inom Quickbit och driva operativa utvecklingsprocesser. Anders har en bakgrund som civilingenjör inom teknisk fysik med bred erfarenhet från teknikutveckling, IT-säkerhet, ledarskap och fintech. Senast kommer Anders från en roll som VD för en startup inom blockkedjeteknik, men har tidigare arbetat på bland annat HiQ, Cybercom, SAS och Säkerhetspolisen. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Det ska bli otroligt kul att komma till Quickbit och jag ser mycket fram emot att arbeta med ett bolag i framkant inom kryptolösningar. Jag tror att blockkedjetekniken och kryptovalutor kommer vara en del av framtiden och jag hoppas kunna bidra med min tekniska specialistkunskap för att hjälpa till att driva processer för nya och innovativa lösningar”, säger Anders Jonsson.

”Jag är verkligen glad att vi har lyckats knyta till oss Anders till Quickbit. Anders är mycket kompetent och har en mycket värdefull erfarenhet och kunskap som vi komma ha nytta av på flera sätt. Bland annat har han startat och utvecklat en scale-up inom Blockchain och Web3 vilket gör att han kommer passa bra in hos oss. Som civilingenjör i Teknisk Fysik och med sin IT-bakgrund har Anders ett stort teknisk kunnande såväl som inom operationellt genomförande vilket passar utmärkt in i rollen som COO”, säger Hammad Abuiseifan, VD Quickbit.

Anders tillträder som COO den 15 augusti 2022 och kommer att ingå i Quickbits ledningsgrupp. I och med tillsättandet av en Anders kommer Niklas von Proschwitz från och med idag inte längre vara en del av ledningsgruppen, utan kommer att rapportera till Anders.