fbpx
3.9 C
Stockholm
onsdag, december 2, 2020
Hem Analys QuickBit offentliggör årsredovisning - Dubblar både omsättning och resultat

QuickBit offentliggör årsredovisning – Dubblar både omsättning och resultat

På måndagen offentliggjordes årsredovisningen för QuickBits brutna räkenskapsår. Den 64 sidor tjocka dokumentationen påvisar ett framåtlutat företag i kraftig tillväxt, pandemin till trots. QuickBit ingår i konceptet ”Veckans Aktie” hos Finanstid.

Årsredovisningen kan läsas i sin helhet här QuickBit Årsredovisning 2019:2020

Dubblar omsättning och resultat
QuickBit omsatte hela 4,61 miljarder SEK att jämföra med det första operativa verksamhetsårets ca 2,35 miljarder SEK, väldigt nära en dubblering alltså. Samma sak var det med resultatet för skatt som landade på 95 miljoner SEK jämfört med föregående års 48 miljoner SEK, när en dubblering där också alltså. Även om siffrorna ligger i linje med prognoser så är det skönt att se det på pränt.

Tydlig hint om flytt till börsen
Många rykten har farit omkring om en notering till en fullt reglerad marknadsplats som exempelvis Nasdaq Stockholm Small Cap. I denna årsredovisning blir man tydligare med sina planer då man beskriver att redovisningsstandarden har bytts till IFRS vilket dels är det enda gångbara på Stockholmsbörsen men bolaget uttrycker också tydligt att tanken bakom denna investering är ett steg närmare en flytt till en reglerad marknadsplats.

Den stora farhågan avvärjd
QuickBits ägare bet sig hårt i läppen när de insåg att sportevenemang skulle ställas in till följd av den globala pandemin. Inväxling till spelbolag är nämligen lite av hjärtat i den verksamhet som QuickBit bedrivit under de första åren. Nu har siffrorna kommit och det visar sig att det var delvis obefogad oro, omsättningen höll i sig och resultatet likaså.

En intressant framtid
Som Finanstid tidigare rapporterat så har QuickBit mycket intressanta planer med en tydlig omsvängning till konsumentmarknaden och att nyttja det faktum att kryptovaluta blir allt mer accepterat i samhället. Årsredovisningen trycker ytterligare på den strategin.

Läsvärt
Har man intresse i bolaget så rekommenderar Finanstid att man ger den här årsredovisningen lite uppmärksamhet. Det finns mycket godis att hitta mellan raderna och bolaget har varit väldigt transparenta i sin återgivning av verksamhetsåret.

Ni har väl inte missat den välskrivna analysen i konceptet Veckans Aktie och skulle ni mot förmodan ha gjort det så finns den att läsa här.

PRESSMEDDELANDE

Nordboost lanserar utbildningsprogram

Shopifys utbildningspartner, Nordboost, har nu lanserat ett officiellt utbildningsprogram som riktar sig till startups och småföretagare på den svenska marknaden. Nordboost E-handelsakademi är därmed Sveriges...

Formica Capital investerar i Ecokraft

Formica Capital investerar i Ecokraft Sverige AB, ett snabbväxande bolag verksamt på den svenska solenergimarknaden. Ecokraft har med sitt kvalitetserbjudande inom solenergi och energilagring...

AgTech-bolaget Agricam låser kapitalrunda på 15 MSEK

Agricam AB har under november 2020 genomfört en nyemission om 15 MSEK via Stockholm Corporate Finance till kvalificerade investerare. Kapitalet kommer i första hand...

Front Ventures i strategisk transaktion

Front Ventures förvärvar stor post i portföljbolaget Nordic Transaction Partner AB och säljer tätt inpå förvärvet samt resterande innehav till ett annat portföljbolag, Intergiro....
- Advertisment -