Quickbit lanserar idag EUR konton i Quickbit App och blir unik på svenska kryptomarknaden att erbjuda sina användare möjligheten att växla från krypto till traditionella valutor på sin “mobile-first” plattform. Därmed tar Quickbit ytterligare steg mot ett marknadsledande kryptoerbjudande i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande. Nyheten fick aktien att stiga kraftigt på måndagsförmiddagen.

Sedan tidigare kan användare köpa, lagra, byta samt skicka och ta emot kryptovalutor i Quickbit App. Med lanseringen av EUR konto kan användarna sälja av kryptovaluta till traditionell valuta direkt i Quickbit App. Med ett IBAN (International Banking Account Number) kopplat till sitt EUR konto kan användarna också skicka och ta emot EUR till konton i andra banker.

Fler tjänster kommer successivt att introduceras, som till exempel möjlighet att köpa kryptovalutor direkt från ens EUR konto, istället för enbart via kortköp. Dessa tjänster, likt Quickbit Card*, utvecklas som en del av ett strategiskt samarbete mellan Quickbit och Intergiro. Parallellt pågår arbetet med att addera ytterligare kryptovalutor i Quickbit App för att ge användare tillgång till en bredare kryptoportfölj.

“Dagens release är en strategiskt viktig milstolpe i vår strävan att göra kryptovalutor användbara i vardagen. Det vi lanserar idag är ett unikt paket med tjänster i Sverige som hjälper användare att enkelt och smidigt röra sig mellan krypto och traditionella valutor. Vi fortsätter att utveckla ytterligare funktioner som förenklar användandet av kryptovalutor“, säger Hammad Abuiseifan.