Quartr har sedan starten för snart två år sedan den största samlingen av konferenssamtal på ett och samma ställe. Nu har bolaget utvecklat ett API att dela till externa spelare, först ut är Börsdata som kan erbjuda konferenssamtal, transkriberingar och bolagspresentationer direkt i sin terminal.

Quartr är appen som ger investerare smidigare tillgång till konferenssamtal, transkriberingar, presentationer och rapporter, data som kan vara avgörande för en lyckad investering. Konferenssamtal har historiskt varit spritt på de enskilda företagens webbsidor och i vissa fall omöjliga att få fram. Quartr har skrapat marknaden globalt och samlat den här typen av information i sin app med fokus på just konferenssamtal.

Börsdatas användare får nu, via ett API från Quartr, tillgång till konferenssamtal från bolag på 19 finansiella marknader direkt i Börsdatas terminal. Tillsammans med den information som Börsdata redan erbjuder får användaren större möjligheter till bättre fundamentala analyser och välgrundade investeringar.

Quartrs vd och medgrundare Sami Osman kommenterar:
“Att Börsdata, som ett av de största analysverktygen i Norden, är vår första samarbetspartner för vårt API känns riktigt kul. Vår databas når med detta ut till många fler och det ligger helt i linje med vår vision där vi vill göra fundamental bolagsinformation mer tillgänglig. Vi ser generellt ett stort intresse för vårt API, vi har till exempel nära samtal med större finansmedia i USA.

Börsdatas vd och medgrundare George Bol kommenterar:
”Tack vare Quartrs API kan vi nu erbjuda konferenssamtal och historik till våra egna användare på ett smidigt sätt som vi inte ens kunde drömma om tidigare. Det är en viktig informationskälla som inte har varit tillgängligt för de flesta investerare tidigare. Quartr har löst det på ett innovativt sätt och därför är det extra roligt att kunna erbjuda konferenssamtal via deras kraftfulla API.”