Mobilspelsutvecklaren och publicisten Qiiwi Games och den ledande oberoende distributören All3Media International tillkännager idag starten av mjuklanseringen av det nya mobilspelet Midsomer Murders: Words, Crime & Mystery. Baserat på den ikoniska brittiska detektivserien kommer spelet initialt att lanseras i Kanada, Nederländerna och Sverige på Android- och iOS-enheter med en planerad utvidgad lansering senare i år.

Det framgår av ett pressmeddelande. Qiiwi Games ingår i Finanstids koncept ”Veckans Aktie”.

Om Midsomer Murders (Morden i Midsomer):

Midsomer Murders är Storbritanniens ledande dramaexport och serien har setts i över 200 territorier över hela världen via distribution av All3Media International. Serien är baserad på de populära böckerna om kriminalkommissarie Barnaby från den hyllade författaren Caroline Graham. Serien är nu inne i sin 22:a säsong från Bentley Productions och sänds via ITV i Storbritannien. Serien var ursprungligen anpassad för TV av Anthony Horowitz. I Midsomer Murders får tittare följa kriminalkommissarie Barnaby när han utreder det mycket höga dödstalet i det till synes idylliska grevskapet Midsomer.

Om spelet: Midsomer Murders: Words, Crime & Mystery

Ordspelet Midsomer Murders: Words, Crime & Mystery är tillgängligt på Android och iOS och är det första samarbetet mellan All3Media International och Qiiwi Games. Spelaren får i spelet följa med Elizabeth Barnaby som är kriminalkommissarie John Barnabys systerdotter och ett talangfullt nytt tillskott till poliskåren i Midsomer. Spelaren hjälper Elizabeth att sätta sina detektivfärdigheter på prov genom att slutföra minispel och korsord. Med hjälp av Elizabeth och hennes fyrbenta vän Paddy kan spelare förhöra lömska misstänkta, upptäcka dolda ledtrådar och klara upp historien bakom olika brott.

Qiiwi Games grundades 2012 och har studior i Alingsås och Nicosia, Cypern. Qiiwi Games fokuserar på att utveckla mobilspel som riktar sig mot “Casual Gamers” inom genrerna Match-3, Word/Puzzle och Trivia. Bolaget har lång erfarenhet av att utveckla framgångsrika tv-serier till spel efter att redan ha samarbetat med varumärken som Hell’s Kitchen och Coronation Street.

Spelet kommer att finnas tillgängligt i Apple App Store och Google Play Store i de nämnda länderna så snart respektive butiks godkännandeprocess är klar.