Pulsen Group går in som delägare i det expansiva sportstechbolaget Photon Sports, som nu kan ta nästa steg i sin ambition att expandera på marknaden och utveckla nästa generations fystester. I en nyligen genomförd investeringsrunda tillfördes 19 miljoner kronor i nytt kapital och en ny delägare Pulsen Group, som går in som lead investor och strategisk samarbetspartner.

”Vi är väldigt glada över samarbetet. Photon Sports är inne i en spännande fas där vi ser att Pulsen Group kan bidra till att utveckla både affären och varumärket. Vi är sedan många år starkt förankrade inom fotbollen, inte minst genom samarbetet med Elitfotboll Dam, och ser vilken enorm betydelse Photons produkt kan få för klubbar och spelare både i och utanför Sverige”, säger Jonus Bartholdsson, VD för Pulsen Group.

Pulsen Group går in som delägare tillsammans med den befintliga ägargruppen, bestående av Treac, Partnerinvest och f.d. fotbollsspelaren Hanna Marklund, som även är aktiv i bolaget. Pulsen kommer ta en aktiv roll både i styrelsen och vara ett stöd i det operativa arbetet.

”Det känns fantastiskt, det här ger oss väldigt bra förutsättningar att fortsätta växa och stärka vår digitala närvaro. Där kommer Pulsen Group in med relevant kunskap och erfarenhet”, säger Anders Tånger, nytillträdd VD och tidigare marknadsansvarig på Photon Sports.

Sedan Photon Sports bildades har sportstechbolaget fått stor uppmärksamhet för sin produkt som hjälper idrottare att löpande mäta sin förmåga. Med 3D-kameror och avancerad sensorteknik mäts snabbhet, reaktionstid och explosivitet och ger idrottare underlag för att utvecklas.

Tekniklösningen har framför allt lanserats för fotbollsvärlden, där allt fler klubbar valt att satsa på den unika mättekniken, bland annat alla lag i OBOS Damallsvenskan.

Med investeringsrundan genomförd tar nu Photon Sports nästa steg i sin ambition att växa med fler kunder på fler marknader, möjliggöra för fler idrotter att använda tjänsten och samtidigt utveckla nästa generations fystester.

”Nu när vi har kunderna på plats och de gett oss viktiga erfarenheter, så vill vi skala upp Photon Sports och nå fler användare även ute i Europa. Det finns ett stort behov av att förenkla arbetet och processen kopplat till fystester och här har vi ett starkt erbjudande. Vidare ser vi även möjligheterna att utveckla nästa generations fystester . Med det nya kapitalet och de nya delägarna i Pulsen Group kan vi öka takten och jobba parallellt med produktutveckling och tillväxt genom att tillgängliggöra tekniken för fler marknader. Till våra matchande värdegrunder kompletterar vi ägargruppen med ytterligare kompetens och det känns riktigt spännande att påbörja resan tillsammans”, säger Anders Tånger.

Det händer mycket inom Photon Sports. Nyligen rekryterades välmeriterade fotbollsproffset Michael Almebäck som nu lagt skorna på hyllan för att satsa på Photon Sports och jobba inom sälj och marknad. Sedan tidigare är även f.d. fotbollsproffset Hanna Marklund del av Photon-teamet.