Tidigare i år förvärvade Ports Group AB, Otmore Limited för att stärka sin position som den ledande aktörer i Norden inom Brand Protection. För att fortsätta sin tillväxtresa har Ports Group nu genomfört ytterligare ett förvärv. CoreBiz Solutions har en gedigen erfarenhet av att skydda varumärken i den digitala sfären, och är därmed ett suveränt tillskott till Ports Groups portfölj.

– På Ports Group är vi noga med stark tillväxt. Förvärvet av CoreBiz gör att vi får ännu ett starkare fotfäste inom Brand Protection, vilket helt går i linje med vår vision, säger Magdalena Bonde, VD på Ports Group.

– Förutom att förvärvet bidrar med ytterligare tillväxt, är CoreBiz ett mycket välskött bolag med stark kundportfölj. Dessutom har teamet värdefull kompetens som stärker Ports Group. Personalen är erfaren och är ett perfekt komplement till det nuvarande teamet på Ports, fortsätter Magdalena Bonde.

Även Jimmy Olsson, VD på CoreBiz Solutions är stolt och ser fram emot att bli en del av teamet på Ports Group.

– I och med Ports Groups förvärv, får våra kunder tillgång till ännu fler tjänster inom Brand Protection, och det är vi oerhört glada över. Legala tjänster inhouse och marknadens bästa plattform för varumärkessäkerhet står nu till deras förfogande, säger Jimmy Olsson.

Förvärvet stärker positionen som Nordens ledande aktör inom varumärkessäkerhet

I år har det redan skett två förvärv vilket visar att Ports är en attraktiv partner. För att bli ännu starkare i Norden och ledande i Europa kommer Ports Group fortsätta med dess långsiktiga strategi och satsa både på organisk samt förvärvsbaserad tillväxt.

– Vi är ensamma på marknaden med att erbjuda en helhetstjänst inom varumärkessäkerhet med en plattform i navet av leveransen. Det ger oss en stark utgångspunkt för att fortsätta vår tillväxt, säger Magdalena Bonde.

– Vår vision är att bli Europas största leverantör av tjänster inom varumärkessäkerhet. Med det fantastiska teamet på CoreBiz är vi nu ett steg närmare det målet, avslutar Magdalena.

Parterna har valt att ej offentliggöra köpeskillingen. EY Corporate Finance har agerar finansiell rådgivare och Setterwalls Advokatbyrå juridisk rådgivare åt Ports Group i transaktionen.