Malmöbaserade företaget Plexian, som är specialiserat på datadrivna lojalitetslösningar, har just tagit ett stort kliv framåt genom att lansera en skalbar plattform som ger handlare möjlighet att öka sin merförsäljning. Genom att erbjuda bättre och mer relevanta kunderbjudanden och rekommendationer, baserade på tidigare köp och analyser av transaktionsdata i Plexians egenutvecklade plattform Edge, kan handlare nu skapa en djupare kundrelation och stärka lojaliteten. Det första e-handelsföretaget att ta steget och dra nytta av denna banbrytande lösning är Baresso.se.

I en tid då konkurrensen i affärsvärlden växer allt snabbare, blir det allt svårare för företag att dra nytta av den data som genereras och samtidigt samla in, analysera och använda insikterna på ett effektivt sätt. Men tack vare Plexians skalbara och dynamiska lösning får nu handlare möjligheten att skapa mer relevanta erbjudanden för sina kunder och medlemmar. Resultatet blir ökad merförsäljning genom lojalare och återkommande kunder.

Johan Möllerström, VD på Plexian, understryker den ökande efterfrågan på denna typ av lösning och berättar att de för närvarande är i dialog med ett 20-tal företag och partners som är intresserade av att implementera lösningen. Eftersom den integreras i Qliro vid utcheckningsstadiet innebär det att alla aktörer som använder Qliros lösningar nu kan köpa en färdig produkt från Plexian för att öka sin merförsäljning genom skräddarsydda och relevanta kunderbjudanden.

Ett av de första exemplen på detta samarbete är mellan Plexian och Baresso.se. Redan i vintras meddelades att de hade ingått ett avtal som syftade till att Plexian skulle hjälpa Baresso att bygga vidare på sin lojalitet gentemot sina uppskattningsvis 200 000 kunder. Efter en period av tester och finjusteringar är lösningen nu live och integrerad i Baresso.se:s system och webbutik.

Johan Möllerström uttrycker stor entusiasm över lanseringen av lösningen för Baresso.se och tror att den kommer att ge ökad merförsäljning genom bättre och mer personliga kunderbjudanden. Ambitionen är att ge Baresso.se:s kunder en unik shoppingupplevelse utöver det vanliga.

Utöver möjligheten att generera personliga erbjudanden och förmåner genom transaktionsdata, ger Plexians lösning även handlare möjlighet att integrera andra aktörer i sitt eget system. Genom så kallad cross-selling kan handlarna erbjuda sina kunder produkter och lösningar även från andra butiker. En automatisering av processer som tidigare varit manuella innebär också att tid frigörs, vilket kan läggas på att locka nya kunder och stärka kundretention och lojalitet.

Tomas Baresso, VD på Baresso, uttrycker företagets vilja att kunna erbjuda sina kunder det allra bästa. Kundnöjdhet är av högsta prioritet, och Baresso ser fram emot att fortsätta bygga lojalitet gentemot sina kunder och växa sin verksamhet och webbutik med hjälp av Plexians innovativa lösningar.

Med Plexians datadrivna lojalitetslösningar ser framtiden ljus ut för handlare i Malmö och resten av världen. Genom att dra nytta av den ständigt växande mängden data kan de skapa mer anpassade och engagerande erbjudanden för sina kunder, vilket i sin tur kommer att leda till ökad merförsäljning och starkare kundrelationer. Genom samarbete och innovation kommer Malmös egna Plexian att fortsätta vara en ledande kraft inom lojalitetsbranschen och hjälpa företag att nå sina mål i den snabbt föränderliga affärsvärlden.