I dag har 86 procent av företagsledarna bristande lösningar för att uppfylla kraven enligt GDPR. Pinteg avser att åtgärda detta problem genom innovativa metoder inom dataskydd.

Pinteg är banbrytare inom att täcka samtliga aspekter av hur dataskydd bör fungera praktiskt i relationen mellan företag, organisationer och medborgare. Med SaaS-plattformen Fairity, avser Pinteg att hjälpa företag och organisationer att smidigt, automatiskt och förtroendeingivande hantera personuppgifter.

– Pinteg samarbetar med de ledande myndigheterna och forskarna i Sverige kring utvecklandet av en datacertifiering, och under 2023 kommer första utkastet vara färdigställt. Fairity kommer vara den första produkten som verifieras mot denna nya certifiering. Detta kommer bidra till bättre kontroll av insamling och hantering av personuppgifter i Sverige, säger Patrik Persson, medgrundare och VD på Pinteg AB.

Tidigare i år stängde Pinteg sin seedplusrunda, som finansierades av både befintliga och nya investerare med erfarenhet inom Data Privacy och IT-branschen. Företaget har nu 7 miljoner kronor i finansiering för att öka försäljning och marknadsföring av sin dataskyddsplattform, Fairity, i Sverige.

– Jag är stolt över att kunna vara med och bygga dataskyddslösningar för ett tryggare och mer kontrollerat samhälle. Pinteg har denna vision och jag ser nu många spännande steg mot produkter som kommer hantera detta i deras produktportfölj, säger Per Henriksson, investerare Espinagar AB.

– Dagens digitalisering måste kunna fortsätta för att utveckla nya och smarta lösningar, samtidigt som individens personliga integritet värnas. Vi är övertygade om att Pinteg har rätt produkt, vision och team för att skapa framtidens lösning för dessa utmaningar, säger Martin Andersson och Peter Andersson, investerare Eqventus AB.