Nordnet Pensionsförsäkring har utsett Per Lindberg som deras nya VD, med tillträde den 1 augusti. För närvarande är han tillförordnad försäljningsdirektör på SPP Pension & Försäkring, där han har arbetat sedan 2011 och haft olika befattningar som Chief Risk Officer, Produkt & Operationschef och VD för ett av dotterbolagen. Han är född 1976 och har en examen i företagsekonomi, systemteknik och försäkringsmatematik från Stockholms universitet och KTH. Per innehar också flera styrelseposter inom Storebrand-koncernen vid sidan av sitt nuvarande arbete inom SPP.

– Jag är mycket glad över att kunna presentera Per Lindberg som ny VD för vårt svenska pensionsbolag. Per kombinerar ett affärsorienterat förhållningssätt med en bred kunskap inom de lagar och regler som gäller inom pension och försäkring. Med sin kompetens och erfarenhet kommer han att kunna skapa stort värde för både Nordnet och våra kunder, säger Lars-Åke Norling, VD på Nordnet.

Fredrik Ekblom, som för närvarande är VD för Nordnet Pensionsförsäkring, kommer att fortsätta i sin befattning fram till Per Lindbergs tillträde för att säkerställa en smidig övergång. Därefter kommer Ekblom att fortsätta med externa uppdrag.

– Under Fredriks ledning har Nordnets pensionsverksamhet uppvisat stark tillväxt och tagit stora steg inom bland annat produktutveckling och distribution. Jag vill tacka Fredrik för ett engagerat och värdefullt arbete och önska honom lycka till i framtiden, säger Lars-Åke Norling, VD på Nordnet.

Per Lindberg kommer i samband med att han tillträder sin nya roll ta plats i Nordnets koncernledning.

– Nordnet är ett av de starkaste varumärkena på marknaden inom sparande, och jag ser mycket fram emot att ansluta till bolaget efter sommaren. Jag tilltalas av det starka fokus på tech som finns i organisationen, och hur Nordnet använder digital teknik för såväl produktutveckling som distribution. Det ska bli mycket spännande att tillsammans med mitt nya team fortsätta resan mot positionen som den ledande nordiska leverantören av användarvänliga och prisvärda tjänster inom pensionssparande, säger Per Lindberg, tillträdande VD på Nordnet Pensionsförsäkring.