Parans har erhållit order av Betonmast AB där slutkunden är ett företag inom hälsovård som löser sitt dagsljusbehov i delar av lokalen genom Parans solljuslösning. Ordervärdet uppgår till cirka 730 000 kr.

Det framgår av ett pressmeddelande. Parans Solar Lighting ingår i Finanstids koncept ”Veckans Aktie”.

Parans har erhållit order av byggentreprenören Betonmast AB, för sin lokalhyresgäst som är ett företagshälsovårdscenter beläget i ett köpcentrum i Sollentuna. Lokalhyresgästen kommer genom Parans solljuslösning att lösa sitt dagsljusbehov för en korridor som är fönsterlös. Installationen beräknas ske under andra kvartalet 2021.

– Vi är glada för Betonmasts order. Det är väldig tillfredställande att även svenska bolag ser möjligheten att kunna använda innovativ teknik som vår solljuslösning för att uppfylla behovet av naturligt ljus i fönsterlösa utrymmen. Vi hoppas naturligtvis att vår kund genom detta projekt ser fler möjligheter med vår lösning, men även inspirerar andra att lösa dagsljusbehoven på ett smidig innovativt sätt, säger Helen Forsling, VD på Parans.

Parans Solar Lightings patenterade SP4-system leder solljus via fiberoptiska kablar in i byggnader vilket gör att man kan uppleva det hälsosamma naturliga solljuset även långt ifrån fönster.