fbpx
10.8 C
Stockholm
torsdag, oktober 22, 2020
Hem Fastigheter Oscar Properties på banan igen? I miljardaffär!

Oscar Properties på banan igen? I miljardaffär!

Emissionen är enligt bolaget säkerställd till cirka 80 procent genom teckningsåtaganden och garantier från aktieägare och ett externt garantikonsortium.

”Oscar Engelbert, via Parkgate AB, har åtagit sig att teckna sin pro rata-andel om cirka 49 miljoner kronor och därutöver garantera ytterligare 30 miljoner kronor. SBB har åtagit sig att garantera 50 miljoner kronor”, heter det i pressmeddelandet från Oscar Properties.

Totalt handlar det om 37 fastigheter och 70 procent av dem (sett till värdet) ligger i Helsingborg, Karlskrona, Oskarshamn, Höganäs och Motala. Portföljen har ett hyres värde om 127 miljoner kronor och ett driftnetto om 81,8 miljoner kronor.

Förvärvet ska finansieras med en kombination av lån och eget kapital och affären är villkorad av att Oscar Properties får nödvändig skuldfinansiering och tillförs nytt eget kapital.

Bolaget kommer utöver emissionen föreslå att preferensaktierna omvandlas till nyemitterade stamaktier.

Vidare planerar Oscar Properties att ta banklån samt ge ut en ny senior obligation. Bostadsutvecklaren vill vidare göra om villkoren i det befintliga obligationslånet och sänka räntan med 2,5 procentenheter till Stibor + 5,5 procent. Obligationsinnehavare motsvarande 29 procent har ställt sig positiva till detta.

”Oscar Properties har en attraktiv projektportfölj av bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen. För att kunna realisera det fulla värdet av projektportföljen har styrelsen i bolaget identifierat ett behov av att komplettera den nuvarande utvecklingsverksamheten med ett eget bestånd av förvaltningsfastigheter för att därigenom säkra en för bolaget stabil och förutsägbar intäktskälla”, moiveras transaktionerna.

”Förvärvet från SBB, tillsammans med den tillhörande kapitaliseringen av Bolaget, skapar ett Oscar Properties med en solid finansiell ställning och stabila kassaflöden från förvaltningsportföljen”, heter det vidare.

Det här är en artikel från Privata Affärer och kan ursprungligen läsas från den här länken

PRESSMEDDELANDE

Genombrott för Attana – Aktien stiger

Forskningsbolaget Attana har tillsammans med Innsbrucks medicinska universitet testat bolagets teknik för att mäta koncentrationen av SARS-CoV-2-antikroppar, och bolaget menar att precisionen är densamma...

Start-upen Planet Zero får investering från Urban Deli-grundare

Under september lanserade de två kvinnliga grundarna Camilla Wallin och Tina Falck av Planet Zero sin app som är en digital marknadsplats för säljare...

Sensec tecknar avtal med norsk leverantör – Aktien stiger

Sensec Gruppen tecknar avtal med norska Rapp Bomek med uppdrag att sälja, marknadsföra och utföra service på deras unika produkter, över hela Norden. Det...

Skövde – Den svenska metropolen inom spelutveckling

Det talas ofta om spelundret i Skövde. Varje år kommer det människor från hela Sverige, och hela världen, för att studera spelutveckling i en...
- Advertisment -

Det här är en artikel från Privata Affärer och kan ursprungligen läsas från den här länken