Det grekiska kooperativet Agioi Apostoloi har idag tecknat ett avtal värt    300,000 € för två stycken oliveCEPT system.  

Agioi Apostoloi, som är en högkvalitativ olivoljeproducent på det grekiska fastlandet, har som tidigare kommunicerats utvärderat oliveCEPT i sin produktion med mycket bra resultat, vilket nu övertygat dem om att investera i teknologin. Under utvärderingsperioden lyckades oliveCEPT bidra med effektivisering genom att halvera malaxeringstiden och dessutom öka extraktionen av EVOO (Extra Virgin Olive Oil) med 10%.

Agioi Apostoloi har en mycket modern produktionsanläggning med den senaste teknologin och producerar en olivolja av mycket hög kvalité. Maskinerna förväntas tas i bruk under kommande säsong 2022.

”Utvärderingsresultaten från deras testperiod var mycket bra och visade med all önskvärd tydlighet det värde oliveCEPT tillför, detta övertygade dem om att fortsätta i kommersiell skala. Vi är mycket nöjda med att få leverera två oliveCEPT till Agioi Apostoloi. Det är ytterligare en kund med fokus på kvalité och vi är glada över att få vara en del i att leverera ännu bättre kvalité och effektivisera deras produktionsprocess.”  Säger, Johan Möllerström, VD, OptiCept Technologies.