Under våren 2020 sprids covid-19 som en löpeld, och Petter Stordalen är på väg att förlora allt han har byggt upp. Det finns andra som drabbas mycket hårdare. Han förlorar inte sitt liv eller någon av sina nära och kära. Men det kommer att vara de mest dramatiska två åren han har upplevt.

För Petter Stordalen blev pandemin en ekonomisk kraschlandning. Men det var inte första gången han tvingades hantera motgångar. Hur klarar Petter det oväntade? Hur håller man modet uppe när livet tar en helomvändning och allt står på spel? Och vad kan en misslyckad amerikansk rymdfärd lära oss om att klara av en kris? Om detta berättar Petter transparent och personligt i nya boken ”Apollometoden” som utkommer 19 april.

– Vanligtvis möter vi en entusiastisk affärsman, men när pandemin når oss skälver marken under Petter Stordalens fötter. Hur han ska kunna rädda sina företag, men främst för hur han ska kunna rädda sina anställdas jobb. Det är en stark berättelse om kärleken till medarbetare som också ger handfasta råd om krishantering, säger Anders Sjöqvist, förläggare.

”Apollometoden” är en berättelse om att ändra kurs. Med pandemin som dramatisk bakgrund visar Petter Stordalen hur motgångar kan ge nya möjligheter – även när omgivningen verkar ha gett upp. Petters erfarenheter kan överföras till många områden i livet, på jobbet eller på det personliga planet. Här hittar du inspirerande råd för din egen utveckling och en närgången inblick i Stordalens tankesätt och affärshemligheter.

I krisen hittade nämligen Petter sin inspiration i Apollo 13. Rymdfärden från 1970 som trots allt gick till historien som en av NASA:s stoltaste ögonblick. Apollo 13 blev “Det framgångsrika misslyckandet”. Petters lärdomar påminner om Apollo 13 och han tar fasta på vikten av att vara stolta över det som har fungerat trots misstagen som har gjorts och att se storheten i vad vi är kapabla till när vi sätts på prov.

”Apollometoden” är skriven tillsammans med den prisbelönte journalisten Eivind Sæther.