Olof Stenmark från Intersport blev Årets CFO 2021 när Azets uppmärksammade ekonomichefer inom franchise på Svenska Franchisegalan i helgen.

Intresseorganisationen Svensk Franchise arrangerar varje år Svenska Franchisegalan för att premiera duktiga företagare inom franchise. Genom samarbetet mellan Azets och Svensk Franchise uppmärksammar Azets duktiga ekonomichefer genom att dela ut priset “Årets CFO” på galan.

Priset delas ut till den CFO inom franchise som genom sitt nytänkande utvecklat en ekonomifunktion som haft en stor positiv påverkan på franchisesystemets finansiella utveckling. Finalister i årets utmärkelse var ekonomicheferna Olof Stenmark från Intersport, Åsa Källenius från Mekonomen och Mattias Rickardsson från Mio. På Svenska Franchisegalan den 15 oktober korades Olof Stenmark från Intersport till Årets CFO.

– Jag är väldigt glad och överraskad över utmärkelsen som jag främst tror vi vann för vi har fått igång ett bra samarbete med franchisetagarna. Bland annat sitter jag med i Handlarrådet där vi samlar upp tankar och feedback från franchisetagarna och har en bra dialog. Det här priset delar jag med mitt team och de kommer bli jätteglada och jag tror att även franchisetagarna blir nöjda, säger Olof Stenmark, CFO på Intersport.

Den formella motiveringen från juryn, som består av representanter från Azets och McDonalds, lyder:

“Kommunikationen har ökat och avståndet mellan centrala funktioner och butiker har minskat under ledning av Olof Stenmark. Årets CFO tar med sig insikter från franchisetagarna för att förbättra interna processer. Olof bidrar till kostnadsbesparingar och ger ett uppskattat mervärde till Intersports franchisebutiker.”

– Med priset Årets CFO vill vi på Azets placera duktiga CFO:er i rampljuset. Olof Stenmark är en värdig vinnare och ett bra exempel på en värdeskapande CFO. Ekonomichefer har en viktig roll vad gäller att förbättra lönsamheten, utveckla affären och stärka franchisekedjans konkurrenskraft. Många gånger arbetar de i skymundan, men vi tycker de förtjänar att uppmärksammas för sitt viktiga arbete, säger June Mejlgaard Jensen, vd på Azets i Sverige och Danmark.