Internationell ljusdesign till Stockholm.

Tyska Occhio, som är ledande inom high end-segmentet för belysning, etablerar sig på den svenska marknaden och öppnar butik i Stockholm. Bakom butiksöppningen står företaget Aloud, ledande i Norden inom ”intelligenta hem”, butikskonceptet är signerat Occhio.

Intelligenta hem innebär dolda skräddarsydda tekniklösningar där ljusdesign, ljusstyrning, styrsystem, säkerhet, bild- och ljudlösningar är i harmoni med inredning och arkitektur, något som Aloud är specialister på att designa och installera. Tillsammans med det tyska högteknologiska armaturföretaget Occhio tar Aloud ytterligare ett steg framåt och befäster sin ställning på den svenska marknaden med den nya satsningen; Occhio store by Aloud.

Butiken bjuder på en interaktiv och unik ljusmiljö med spetskompetens inom ljusplanering. Occhios butik gör ljuset till en verklig upplevelse där besökare får möjlighet att upptäcka innovativa funktioner, möjliga applikationer samt få omfattande expertis inom ljusplanering.

Belysningsföretagets innovativa LED-teknik och intuitiva funktioner gör att multifunktionell belysning blir enkel att använda. Occhio erbjuder ljusdesign med högkvalitativa armaturer och exklusiva helhetslösningar för ytor som ska ljussättas.

Occhio erbjuder det absolut främsta inom ljusdesign och ljuskvalitet. Deras produkter håller inte bara hög funktion och form, de är dessutom fantastiska att använda. Vi vill med Occhio store by Aloud skapa en mötesplats för ljusdesign där arkitekter, inredare, ljusdesigners och kunder kan komma att mötas och få uppleva det absolut bästa som finns på marknaden”, säger Dennis Lundell, grundare Aloud.

Butiken på 244 kvadratmeter, fördelat på två våningsplan, är belägen på Grev Turegatan 19, granne med Östermalmshallen och Sturegallerian. Occhio välkomnar såväl privatkunder som arkitekter, inredare och ljusdesigners till butiken där möjlighet ges att uppleva Occhios produkter och ljus på ett nytt och interaktivt sätt, som inspirerar och ger kunskap kring ljusdesign.

Om Occhio
Tyska Occhio grundades 1999 av Axel Meise och är idag marknadsledande inom premium-segmentet av designbelysning där funktion, form och högteknologiska lösningar är självklara. Företaget erbjuder multifunktionella armaturer som är ”inrednings-statement” med minimalistisk utformning och intelligenta funktioner som ”touchless control” och app-styrning. Produkterna finns både för inomhus och utomhusbruk för privata hem och offentlig miljö. Occhio säljs idag i över 300 retailbutiker i Europa. Företaget omsatte 70 miljoner Euro 2020 och är marknadsledande i Tyskland.

Om Aloud AB
Aloud är specialiserade på att skapa diskret teknik i harmoni med inredning, arkitektur och miljö för exklusiva privata hem och offentliga miljöer. Aloud gör avancerad teknik enkel att använda och designar samt installerar integrerade system utifrån kunders behov och livsstil. Aloud skapar skräddarsydda, integrerade system och installationer, som är unika på den svenska och internationella marknaden och arbetar nära välrenommerade och etablerade arkitekter, inredare och byggnadsentreprenörer. Som ett av Sveriges snabbast växande bolag blev Aloud valt till DI Gasell 2019 och 2020. Aloud grundades av Dennis Lundell 2008.