LeasePlan och bildelningsplattformen GoMore i Sverige har ingått partnerskap för att erbjuda konsumenter långtidsleasing med möjlighet att enkelt hyra ut sin bil till andra konsumenter ett par timmar eller dagar i månaden. Konceptet är unikt i Sverige och syftar till att låta konsumenter minska sin leasingkostnad, att göra det enklare att hyra bil korttid samt att bättre nyttja våra resurser.

LeasePlan och GoMore i Sverige erbjuder nu en ny tjänst för att kombinera fördelarna med operationell leasing och privat biluthyrning. Tjänsten innebär att konsumenter kan långtidsleasa en bil och samtidigt hyra ut den korttid till andra konsumenter via GoMores plattform när den inte används. Ett enkelt sätt att tjäna extra pengar och därmed minska sin månatliga leasingkostnad. Bilen leasas med så kallad operationell leasing genom LeasePlan vilket innebär att allt, förutom drivmedel, ingår och att konsumenter abonnerar bilen till en fast månadskostnad.

För att den som leasar bilen enkelt ska kunna dela bilen genom uthyrning kommer många av bilarna kunna delas nyckelfritt på GoMore. Det innebär att den som bokar bilen via GoMore kan öppna och låsa bilen direkt via appen utan att bilnycklar fysiskt behöver överlämnas.

– Vi är jätteglada att kunna presentera vårt nya partnerskap med LeasePlan. Att enkelt kunna hyra ut sin leasingbil till andra konsumenter via vår plattform är inte bara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar och minska sin månadskostnad för bilen utan gör även att bilarna på våra gator används på ett mer effektivt sätt. Bra för såväl plånbok som miljö, säger Klara Bergkvist, Sverigechef på GoMore.

LeasePlan och GoMore har liknande partnerskap på flera marknader, däribland i Danmark där över 1000 bilar leases och hyrs ut redan idag. För LeasePlan i Sverige, som främst är känt för sina företagserbjudanden inom operationell leasing där man är marknadsledande i Sverige, innebär partnerskapet med GoMore ett första steg in på privatmarknaden.

– Det känns spännande att ta steget in på privatmarknaden via GoMores plattform. Vårt erbjudande inom operationell leasing gör att konsumenter kan känna sig trygga och inte behöver bry sig om det administrativa med försäkringar och avgifter. Det ska vara enkelt och kul att ha bil, säger Mattias Nilsson, ansvarig för privatleasing på LeasePlan Sverige.

En person som långtidsleasar exempelvis en helt ny Mercedes A-Class från 3 800 kronor i månaden via LeasePlan och GoMore och som samtidigt hyr ut bilen sex dagar i månaden tjänar som exempel 2000 kronor varje månad på sin uthyrning.