Apple ( AAPL:NASDAQ ) rapporterade en stabil kvartalsrapport, där intäkterna för deras servicetjänster – inkluderande Apple TV+, Apple Music och andra medierelaterade erbjudanden – slog nytt rekord med intäkter på 22,3 miljarder dollar.Detta var en ökning från 19,2 miljarder dollar året innan, och från 21,2 miljarder dollar föregående kvartal.

iPhone drar intäktståget

Sammanlagt levererade Apple intäkter på 89,5 miljarder dollar under sitt fjärde kvartal, med vinster på 23 miljarder dollar, vilket återspeglar en stark efterfrågan på företagets iPhone-sortiment.

-“Idag är Apple glada över att rapportera ett rekord i septemberkvartalets intäkter för iPhone och ett all time rekord i Service-intäkter”, sade Tim Cook, Apples VD, i ett uttalande. “Vi har nu vår starkaste produktuppställning någonsin inför högsäsongen, inklusive iPhone 15-serien och våra första koldioxidneutrala modeller av Apple Watch, vilket är en viktig milstolpe i våra ansträngningar att göra alla Apples produkter koldioxidneutrala till 2030.”

Apple TV+ höjer priset till 9,99 dollar per månad

Apple strävar efter att förbättra sina intäkter och marginaler inom sitt servicetjänstsegment, genom att förra månaden höja priserna på Apple TV+ och andra prenumerationstjänster. Apple TV+ kostar nu 9,99 dollar i månaden, men ingår också i Apple One-abonnemanget, som inkluderar produkter såsom Apple Arcade, Apple News och extra molnlagring.

“Vi uppnådde rekordintäkter över hela linjen i App Store, annonsering, Apple Care, iCloud, betaltjänster och video, samt rekordintäkter för Apple Music i septemberkvartalet,” tillade Cook under inkomstsamtalet.

När det gäller Apple TV+ framhöll Cook Martin Scorseses nya film “Killers of the Flower Moon”, och noterade de utmärkelser som tjänsten har fått.

“Vi berättar inflytelserika historier som inspirerar fantasin och rör vid själen,” sade Cook. “Att göra filmer som gör skillnad ligger också i hjärtat av Apple TV+, och vi var mycket glada över att producera Martin Scorseses ‘Killers of the Flower Moon’, ett kraftfullt verk inom filmkonsten som hade premiär i biografer runt om i världen förra månaden.”

Mer än en miljard prenumeranter

Apples CFO Luca Maestri tillade under samtalet att Apples servicetjänster nu har “väl mer än en miljard” prenumeranter.

Även under samtalet bekräftade Cook att företaget investerar betydande resurser i generativ artificiell intelligens; -“Uppenbart har vi projekt på gång, jag kommer inte gå in på detaljer om vad det är eftersom som ni vet så gör vi inte det,” svarade Cook på en fråga från en analytiker. “Men ni kan vara säkra på att vi investerar, vi investerar ganska mycket. Vi kommer att göra det ansvarsfullt. Och ni kommer att se produktförbättringar över tid där dessa teknologier är i hjärtat av dem.” avslutade Cook.