Lanserar pop up hubs i Zürich, London, Marbella och Portugal.
Nyfikna Investerare accelererar nu sin internationella expansion genom att i ett första steg öppna upp communityn för utlandssvenskar – med siktet på att bli världens ledande investeringscommunity för svenska entreprenörer, investerare och utlandssvenskar.

Efter en snabb tillväxt på hemmaplan vill Nyfikna Investerare bli världens ledande investeringscommunity för utlandssvenskar. NI vill möjliggöra för medlemmarna att hålla kontakten med Sverige genom att stötta svenska startups i tidigt skede som siktar på internationell expansion med kapital, kompetens och nätverk – utlandssvenskt smart kapital helt enkelt:
”Vi kommer att skapa den community jag själv som utlandssvensk saknat. Fokus ligger på investeringar och entreprenörskap. Möjligheten att genom rollen som ängelinvesterare kunna hjälpa svenska entreprenörer ut i värden, kanske kliva in i några styrelser och samtidigt sätta sitt kapital i arbete – det är magiskt”, säger Erik Norberg, Group CEO Nyfikna Investerare.

”Vi kommer att samarbeta med lokala aktörer för att erbjuda utlandssvenskar pop up-hubs i storstäder runt om i världen, dessa kopplas till vårt dealflow med de förscreenade case och investeringsmöjligheter som vi själva investerar i och som är själva motorn i initiativet. Utöver den lokala communityn i de olika storstäderna får våra medlemmar också tillgång till hub-eventen i övriga städer och de event och träffar som sker i Sverige – där vi nu skalar upp på event- och upplevelsesidan”, förklarar Victoria Stolpe, Global Partner Nyfikna Investerare, som utgår från Zürich.

En av nyckelpersonerna bakom satsningen är Christine Bjärkby. Christine har en lång internationell bakgrund både från storbolag och som representant för Sverige gällande direktinvesteringar. Hon brinner för framtida impactbolag och är en viktig kugge i start- och scaleupbolagscommunitityt bland annat genom styrelseuppdrag, som coach och ängelinvesterare. Christine samarbetar med många aktörer i innovations- och investerarkollektivet i Norden och EU samt sitter i styrelsen för EBAN (European Business Angel Network) och har ett mycket starkt kontaktnät av ängelinvesterare, entreprenörer och andra relevanta aktörer i hela Norden, Europa och övriga delar av världen så som Nordamerika, Afrika, Asien:
”Jag tycker det Nyfikna Investerare står för är jättebra och älskar tempot. Det krävs att någon vågar köra på och strunta i gamla strukturer för att ett sådant här initiativ ska lyckas. Jag har själv gått i dessa tankar länge då jag verkligen ser behovet och det är superskoj att nu få till det övergripande arbete inom ekosystemet som jag länge drömt om att skapa och att få bidra med min långa och djupa erfarenhet från branschen.”

 Joanna Törngren Redebrant, Founder & Community Curator Nyfikna Investerare Group, brinner för att skapa värde, inte bara i portföljen och affärer – utan framför allt mellan människor:
”De som följt mig genom åren vet att jag alltid drömt om att starta ett internationellt nätverk. Den drömmen är nu inte en dröm längre, utan verklighet. Nyfikna Investerare ska bli världens ledande investerigscommunity – i ett första steg för svenska entreprenörer, investerare och utlandssvenskar. Ge mig ett år.”