Consector planerar för en större kapitalanskaffning och byter samtidigt varumärke till ”Lånekoll”. Med påfylld kassa ska bolaget leda utvecklingen av digitala bolån och etablera sig som Sveriges ledande bolåneplattform.

 

Bolaget lanserade appen Lånekoll som ett IT-projekt redan 2017 för att hjälpa sina kunder ytterligare med att ha koll på räntor och villkor. Nu byter företaget skepnad helt och tar sikte på bolånemarknaden – en marknad som inte upplevt samma innovation och konkurrens som den för privatlån.

– Vi är mer av ett teknikföretag än ett finansföretag och nu är vi redo att berätta om det för världen. Därför tar vi in pengar och gör vår största satsning i företagets historia, säger VD Pontus Holgersson.

– Vi har länge velat ta nästa kliv och nu är vi helt redo med en ännu starkare plattform. Med bytet till Lånekoll fokuserar vi på vårt digitala låneerbjudande och att kunna erbjuda samma upplevelse även på bolån, säger Pontus Holgersson och fortsätter:

– Att driva på digitaliseringen i hela branschen är något vi märkt inspirerar våra medarbetare och lockar investerare.

2019 knöt man SBAB till tjänsten och under de senaste två åren har man varit ledande i att utveckla nya API:er för digitala bolån som nu ses som ett föredöme inom branschen. Bolaget lanserar med nya bolånepartners till hösten och laddar nu för en expansion.

Hela pressmeddelandet kan läsas här.