Nya ägare i Mediafy för att ta nästa steg

Mediafy, ett ledande företag inom tidningsprenumerationer och innovativa kundrelationstjänster, kommer nu att växa ännu snabbare med Bonnier Capital som ny ägare. Bonnier Capital tar över ägandet av Mediafy, ett portföljbolag med starkt varumärke och det snabbt växande dotterbolaget Morot & Co. Detta ägarskifte kommer att ge Mediafy tillgång till Bonnier Capitals omfattande erfarenhet av strategisk affärsutveckling för tillväxtbolag, samtidigt som en ny styrelse kommer att stärka bolagets position på den svenska marknaden.

Mediafy grundades 2001 och har varit en del av Bonnierkoncernen sedan 2011. Sedan 2023 är de nu en del av Bonnier Capital, tidigare känt som Bonnier Ventures. Dotterbolaget Morot & Co lanserades 2019 och är för närvarande Mediafys snabbast växande företag. Sedan starten har Morot & Co haft en årlig tillväxttakt (CAGR) på imponerande 89 % och genererade en omsättning på över 100 miljoner SEK under 2022.

“Med stöd från våra nya ägare kan vi fortsätta skapa värde för våra kunder och utmana branschen. Vår totala portfölj har haft en årlig tillväxttakt på 18,4 % sedan 2018, drivet av tillväxten inom både tidningssegmentet och vårt mest framgångsrika tillväxtbolag, Morot & Co. Vi är redo att fortsätta vår tillväxtresa och dra nytta av de möjligheter som ligger framför oss,” säger Cecilie Moxheim, VD på Mediafy.

“Vi är mycket imponerade av hur Mediafy har lyckats behålla sin starka och lönsamma position inom prenumerationer samtidigt som de framgångsrikt har lanserat Morot & Co och vuxit det till en omsättning på 100 miljoner SEK på bara några år. Vi ser fram emot att samarbeta med Mediafy och stödja dem på deras fortsatta resa,” säger Johan Skagerlind, investeringsdirektör på Bonnier Capital.

Bonnier Capital grundades 2016 och är en investeringsenhet inom Bonnier Group. Sedan starten har de investerat i framstående företag som Acast, Klarna, Medoma, Natural Cycles och nu även Mediafy. Genom denna nya ägarförändring kommer Mediafy att dra nytta av Bonnier Capitals breda erfarenhet och nätverk för att ytterligare stärka sin position och expandera på den svenska marknaden.