Björn Gidlund tillträdde den 1 februari som vd för Aareon Nordic. Han kommer närmast från Einride som utvecklar elektrifierade och självkörande transportlösningar. Björns långa och breda erfarenhet av ERP-system och ledarskap tar Aareon Nordic mot en spännande framtid.

– Mina erfarenheter av verksamhetsutveckling, affärsledningssystem, digitalisering och IT har gett mig en god förståelse för hur ett bolag fungerar, vilka processer som finns och hur samarbetet med leverantörer ser ut. Det innebär att jag har lätt för att förstå våra kunders utmaningar och behov. Erfarenheter av ledarskap från min tid i Försvarsmakten och olika företag är också viktiga. Jag tror på att anpassa ledarskapet efter situationen och coacha medarbetare till framgång. Jag känner mig trygg i att kunna göra ett bra jobb med stöd av kompetenta medarbetare på Aareon, säger Björn Gidlund.

För Aareon innebär rekryteringen av Björn en karismatisk, energisk och resultatinriktad ledare med gedigna erfarenheten av ERP-system och konsultrådgivning, vilka är företagets kärnområden. Ledningen anser att Björn har förmågan att ta företaget och dess kunder in i framtiden. Hans engagemang har märkts från första dagen:

– Jag får energi av att träffa så många duktiga medarbetare och se att vi har en väldigt bra produktplattform att bygga vidare på. Ännu mer energi kommer jag att få av kundmöten där jag får höra om behov och önskemål. För att leverera nytta och ett ökat värde, behöver vi arbeta nära våra kunder.

För Björn Gidlund är Aareon ett intressant företag eftersom förutsättningarna finns för att vara banbrytande.

– Aareon Nordic är ett lokalt företag som verkar i Norden, samtidigt är vi en del av en stor europeisk koncern. Det ger oss styrkan att möta framtidens utmaningar på ett bättre sätt. Vi har den lokala närvaron med det stora företagets muskler. Vår produktstrategi är vår starka lokala ERP-produkt i mitten, Incit Xpand, som vi förädlar med gruppgemensamma digitala produkter som blomblad på en blomma. Dessa digitala gränssnitt och produkter utvecklar vi i ett stort globalt utvecklingsteam.

Framtidsspaningen från Aareons nya vd är att digitaliseringen kommer att fortsätta i en rasande takt. Uppkopplade intressenter och fastigheter möjliggör nya tjänster som underlättar för fastighetsägare, partners som utför fastighetsunderhåll, hyresgäster och andra aktörer.

– Aareon fokuserar på utveckling och kundbehov på både kort och lång sikt. Jag ser fram emot att vara med på denna spännande resa, avslutar Björn Gidlund.