Dagabs nuvarande VD Nicholas Pettersson har blivit rekryterad som den nya VD:n för Willys och kommer att tillträda tjänsten den 1 februari 2024 efter Thomas Evertsson, som har valt att avsluta sin operativa karriär.

Nicholas Pettersson kommer att ersätta Thomas Evertsson som VD för Willys från den 1 februari nästa år, när Thomas väljer att gå vidare till nästa fas i sin karriär efter nästan 16 år inom Willys och Axfoodkoncernen. Nicholas har arbetat inom Axfoodkoncernen i nästan 20 år och har senast varit VD för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab sedan 2014.

– Efter att ha lett Willys på ett fantastiskt sätt har jag full respekt för att Thomas Evertsson nu väljer att avsluta sin operativa karriär på ett organiserat sätt efter årsskiftet. Jag är mycket glad över att Nicholas Pettersson är den som kommer att ta över rollen efter Thomas. Nicholas har omfattande erfarenhet inom dagligvaruhandeln och hans nuvarande roll i Dagab innebär att han har precis rätt erfarenhet för uppdraget. Dessutom är Nicholas en mycket uppskattad ledare, med fokus på kunder, medarbetare och affären, säger Klas Balkow, VD och koncernchef för Axfood.

– Jag känner mig hedrad över att få möjligheten att ta över efter Thomas, som har utvecklat Willys till att vara Sveriges mest rekommenderade dagligvarukedja. Att tillsammans med det otroligt kompetenta teamet på Willys få fortsätta att utveckla Willys starka position med Sveriges mest prisvärda matkasse är en uppgift som jag ser fram emot mycket, säger Nicholas Pettersson, nuvarande VD för Dagab och tillträdande VD för Willys.

– Efter nästan 16 år på Willys har jag valt att gå vidare till en ny fas i min karriär. Jag har haft en fantastisk tid på Willys där jag som VD har fått möjligheten att leda Willys utveckling till vad det är idag. Det är nu en bra tidpunkt, både för företaget och för mig personligen, att planerat och kontrollerat överlämna till en utmärkt person. Jag är väldigt glad att det är just Nicholas som tar över rodret i början av nästa år för att leda Willys fortsatta resa, säger Thomas Evertsson, nuvarande VD för Willys.

Rekryteringen av Nicholas Petterssons efterträdare som VD för Dagab påbörjas omedelbart.