Carl Norelid har tillträtt som VD för Embriq Sweden AB. Carl kommer närmast från rollen som Vice President, General Manager Iron Mountain Nordics & Baltics, där han varit anställd sedan 2018. Dessförinnan har Carl varit en del av koncernledningen på ONE Nordic och haft ledande positioner inom Veolia.

– Det är otroligt spännande att bli en del av teamet på Embriq. Bolaget har en fantastisk kompetens inom IT-/energiområdet och är i centrum av den energiomställning som pågår i samhället. Att få vara med och marknadsföra den mest innovativa mjukvaran för nätbolag och samtidigt bidra till utvecklingen av energibranschen är inte bara helt rätt i tiden, utan även väldigt inspirerande, säger Carl Norelid.

Embriq har stora ambitioner på den nordiska marknaden med fokus på energibranschen och andra dataintensiva industrier med mjukvara och kvalificerade IT-tjänster. Bolaget erbjuder ökat affärsvärde och hållbarhet genom anpassade IT-lösningar som bl.a. leder till minskade förluster i distributionsnät, ökat resursutnyttjande och förbättrad kommunikation med slutkund.

– Carl Norelid kommer att leda satsningen i Sverige och ingå i Embriqs ledningsgrupp. Carl har mycket relevant kompetens inom IT/Teknik och branschförståelse. Han passar perfekt in som central ledare i Embriqs fortsatta utveckling. Jag är väldigt glad över att ha Carl ombord, säger Thomas Pettersen, CEO i Embriq.