För att underlätta semestern för husbilsägare lanseras Acamp, en tjänst där husbilscampare kan hitta, boka och betala för ställplatser runt om i landet. Platserna annonseras ut av lokala markägare som kan tjäna extra pengar på att hyra ut sin mark. Tjänsten lanseras i augusti 2020 och Levels har varit med och byggt upp plattformen från grunden. Det framgår av ett pressmeddelande från Levels.

– Samarbetet har fungerat utmärkt och kommer fortsätta även efter att tjänsten släppts, säger Öjje Holt, medgrundare till Acamp.

Idén föddes ur grundarna Öjje Holt och Paul Berggrens egna svårigheter att hitta bra ställplatser för sina husbilar både i Sverige och Europa. De efterfrågade en app eller hemsida där de enkelt kunde gå in och boka plats för sin husbil att stanna över natten. Tillsammans bestämde de sig för att skapa Acamp – en plattform som gör just det. Då de inte själva sitter på teknisk expertis inom programmering eller utveckling valde de att samarbeta med Levels.

– Vi hade tidigare erfarenheter av Levels från andra företag och projekt. Det kändes helt rätt att ta med oss dem in i även detta projekt och det har fungerat mycket bra, säger Öjje Holt.

Ställplatser hyrs ut av markägare
Levels kom tidigt in i projektet och har skapat hela produkten efter Öjje Holt och Paul Berggrens idéer och design. Resultatet är en app och en webbsida där husbilscampare kan söka, boka och betala närliggande ställplatser. Platserna annonseras ut av allt från bönder och markägare till caféer och mikrobryggerier med plats att hyra ut. Tjänsten kan liknas med ett Air BnB för husbilar. Projektet startades upp i september 2019 och den första betaversionen är redo att släppas till användare i augusti.

– Det är mycket spännande att äntligen släppa Acamp och vi ser fram emot att se hur tjänsten tas emot av användare. Det känns rätt i tiden att fokusera på att underlätta för de som vill semestra i Sverige och upptäcka allt vårt land har att erbjuda, säger Öjje Holt.

Dialog med högt i tak
Samarbetet med Levels har byggt på öppen och rak kommunikation. Öjje Holt är mycket nöjd med hur Levels alltid jobbar för att hitta kreativa lösningar och att dialogen mellan utvecklare och grundare har haft högt i tak. Levels har även själva investerat i bolaget, vilket Acamps medgrundare tycker känns tryggt.

– För oss är det ett bevis på att de verkligen tror på den produkt vi skapar tillsammans och att de vill vara med på lång sikt. Levels är precis lika måna om att produkten ska bli perfekt som vi är. Levels jobbar hårt för att produkten inte bara ska funka, utan vara så bra som det bara går. Även om de är tredje part så känns det som om de sitter inhouse hos oss och är en fullvärdig del av teamet, avslutar Öjje Holt.