I november 2019 födde företaget :Nowgroup en idé om en tjänst för digital teknisk rådgivning on-demand. Tjänsten heter Ask:Now. Men på grund av Covid-19 pandemin kom det att bli en annan produkt som företaget lanserade först – Meet:Now, tjänsten som tillgängliggör live-möten på ett tryggt och enkelt sätt, utanför brandväggar och med hög säkerhet bekräftad.

Med Dalarnas Försäkringsbolag som pilotkund och med den perfekta timingen för digitala möten var framgången ett faktum. Nu tar företaget nästa steg i sin resa genom att ta in extern representation i sin styrelse och tar in nytt kapital i bolaget för att kunna accelerera sin tillväxtresa.

Världens alla tjänster samlade under ett tak
Under våren lanseras ask:now, en tjänst som kostnadseffektivt samlar expertis och kompetenser för digital rådgivning on-demand på en plattform. Målet är att bygga framtidens digitala handelsplats för tjänster, ett shoppingcentrum med världens tjänster samlade under ett tak. Plattformen är inte bara en kostnadseffektiv tjänst för kunden utan även en möjliggörare för den som vill starta en ny verksamhet där den underlättar för både företag och privatpersoner. Privatpersoner med en kompetens som matchar plattformens behov kan lätt bli en leverantör i ask:now, vilket är ett modernt sätt att vara arbetsgivare på.

– Vi ser framför oss att vi kan erbjuda ett långsiktigt hållbart arbetsliv där kompetensen är i centrum, inte var du bor, var du kommer ifrån eller hur gammal du är, säger Fredrik von Homeyer, VD :Nowgroup.

För att accelerera sitt bolagsbygge tar nu grundarna Fredrik von Homeyer, John Minkhe och David Hellström nya spännande steg för framtiden. Sista kvartalet 2021, anlitades fyra personer till :Nowgroup, alla erfarna säljare med stora kontaktnät inom olika branscher. Man stärker också upp med en extern styrelseordförande, Emma Grubbström.

– Med Emma i styrelsen så kompletterar vi vårt team med erfarenheter från både konsult- och beställarsidan både inom Sverige men även internationellt. Med Emmas driv och engagemang så får vi en skjuts i rätt tid när vi ska nå ut på marknaden och Emma utgör ett oerhört bra komplement till våra samlade erfarenheter och bakgrunder, säger Fredrik von Homeyer.

:Nowgroup ser styrkan i att få in extern kompetens i bolaget genom att engagera Emma som ordförande och hon startade sitt uppdrag under januari månad i år.

-Det är oerhört spännande att komma in i ett så expansivt skede för en anpassningsbar och samtidigt unik tjänsteplattform där allt man behöver finns under samma tak. Ask:now har precis rätt tajming, det är så här vi kommer vilja arbeta och söka tjänster framöver. Att dessutom få bli en del av, och få arbeta med, ett så pass starkt, kompetent och drivet gäng är riktigt, riktigt roligt säger Emma Grubbström, styrelseordförande.

Ytterligare öppnar bolaget upp för nya investerare, under våren kommer en första kapitalrunda att ske. Syftet är att få in kapital för att skapa ekonomiskt utrymme för att kunna anställa funktioner som kan bidra i
utvecklingen av bolaget vid t ex en entré i fler länder på den nordiska marknaden.

Dalarna Science Park har som uppdrag att bidra till Dalarnas utveckling och verka som en arena för innovation, hållbarhet och internationalisering. I Dalarna Science Parks inkubatorprogram för start-ups stöttas entreprenörer med spännande affärsidéer i sin företagsresa.

– Som affärscoach till gänget på :nowgroup ser jag möjligheterna att snabbt skala upp den digitala plattformen som ligger helt rätt i tiden. Fler får chansen att prova på företagandet som egenkonsult eller ”giggare” och kan därmed välja att bosätta sig och leva det liv man kanske bara vågat drömma om. Gänget har helt förstått nyttan med att bidra till människors mer hållbara sätt att leva! Med rätt vilja och ambition kan ett företag utvecklas nästintill oändligt avslutar Evelyn Hult.