Från och med idag kan svenska kunder handla begagnat på Amazon. Plattformen erbjuder allt från böcker till elektronik och produkter till hemmet och köket, med priser upp till 40 % billigare än motsvarande nya produkter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Idag lanseras Amazon Begagnad där svenska kunder kan shoppa begagnade kvalitetsvaror. Med miljontals tillgängliga produkter kan svenskar spara pengar på elektronik, verktyg, produkter till hemmet och köket – och bokälskare kan säkra sommarläsningen till ett lägre pris lagom till semestern.

Ökat intresse för begagnade produkter

”Svenskarnas hushållsbudgetar är pressade, och vi ser att intresset för att köpa begagnade produkter ökar bland våra kunder. Med Amazon Begagnad ger vi kunderna ett stort urval av populära produkter till lägre priser. Dessutom förlängs produkternas livslängd vilket kan minska både skräp och användningen av råmaterial till nya produkter.”, säger Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon Sverige.

Produkterna i Amazon Begagnad kommer från tredjepartssäljare med en begagnad-verksamhet. De klassificeras baserat på deras skick, från “Som ny”, ”Väldigt bra”, ”Bra” till “Acceptabel”, vilket ger en tydlig uppfattning om produktens skick innan köp. Priset återspeglar kvaliteten på varan, som kan vara upp till 40 % billigare jämfört med motsvarande nya produkter.

Tredjepartssäljare bidrar till utbudet

Zeercle är en av de tredjepartssäljare av begagnade böcker som kommer att sälja sina produkter på Amazon Begagnad. Företaget inledde nyligen ett samarbete med Akademibokhandeln och Eric Gagnaire, VD på Zeercle, säger att Amazon Begagnad hjälper dem att nå fler kunder i Sverige:

“Amazon Begagnad är en stor tillgång för både oss som säljare och begagnat-branschen i stort. Vi som småföretag får hjälp att nå fler svenska köpare lagom till högsäsongen under sommaren, samtidigt som bokälskande svenskar får tillgång till populära titlar till ett lägre pris.”

Så handlar du begagnat på Amazon

  1. Skriv in den produkt du letar efter i sökfältet.
  2. Filtrera på menyn till vänster på ‘Använd’.
  3. Välj den produkt du vill handla.
  4. Klicka på ‘Andra säljare på Amazon’ för att se alla tillgängliga begagnade erbjudanden.
  5. Välj ‘Lägg till i varukorgen’.

Svenska kunder kan också besöka Amazon Renewed för att hitta tusentals begagnade kvalitetsprodukter, som alla är professionellt inspekterade, rigoröst testade och expertrenoverade av kvalificerade säljare.

Med denna nya tjänst hoppas Amazon att fler svenskar ska upptäcka fördelarna med att köpa begagnat – både för plånboken och för miljön.