Nordlo har förvärvat det Oslo-baserade företaget iSky och tar därmed ett betydelsefullt steg in på den norska marknaden. iSky har specialiserad expertis inom områden som public cloud och Azure, vilket kommer att stärka Nordlos övergripande utbud inom moln- och infrastruktur-tjänster och berika koncernens omfattande kompetensnätverk.

Fredrik Almén, koncernchef för Nordlo, kommenterar förvärvet: ”Med en skarp tjänsteportfölj och en strategisk placering i Oslo, samt starka kunder inom SMB-segmentet, utgör iSky ett välkommet och värdefullt tillskott till Nordlokoncernen.”

iSky erbjuder en omfattande palett av IT-drifttjänster, inklusive framstående insikter inom privata, hybrida och offentliga molnlösningar. Företaget tillhandahåller också säkerhetstjänster och strategisk rådgivning. De har även en imponerande kundportfölj med tonvikt på större företag inom SMB-segmentet. Att iSky är etablerat i Oslo gör förvärvet särskilt betydelsefullt, då det stödjer Nordlos övergripande affärsstrategi att fortsätta expandera på den norska marknaden. De senaste 12 månaderna har Nordlo förvärvat tre norska företag: iSky, Netsense och Fana Data. Nordlo har närvaro på sex olika platser i Norge.

Lars Hegdahl, VD för iSky, delar sina tankar om förvärvet: ”Både iSky och Nordlo har alltid värderat närheten till kunderna som en central del av vår affärsfilosofi. Att bli en del av Nordlo ger oss bättre möjligheter att stärka våra leveranser och utöka vårt tjänsteutbud till en bredare geografisk målgrupp. Vi ser fram emot att gemensamt förbättra vårt arbete med datasäkerhet och integritet.”

Bjørn André Lerøen, VD för Nordlo Norge, uttrycker sin glädje över förvärvet: ”Vi är entusiastiska över att välkomna iSky till Nordlo. Att etablera närvaro i Osloområdet är ett strategiskt viktigt steg som ökar vår geografiska täckning och ger oss närmare befintliga kunder i regionen. iSky har en stark tjänsteportfölj med fokus på molnlösningar, vilket stärker Nordlos övergripande kompetens och erbjudande. Dessutom är de ISO 27001-certifierade, vilket visar deras allvarliga inställning till säkerhet och deras delade värderingar och framtidssyn med Nordlo.”