UPPSALA, SVERIGE – LIDDS AB (publ) meddelade idag att Nina Herne tillträder rollen som verkställande direktör för LIDDS från och med den 19 april 2021. Det framgår av ett pressmeddelande efter börsens stängning på tisdagen. LIDDS är en aktie som ingår i Finanstids koncept “Veckans Aktie”.

Nina Herne har framgångsrikt haft flera ledande befattningar i globala läkemedelsföretag, senast i Chiesi Group där hon byggde en bioteknikverksamhet och ledde företagets svenska FoU-webbplats. Nina har ett brett utbud av erfarenheter från affärsutveckling och licensiering, FoU, drift, strategiutveckling och internationell intressenthantering från mindre organisationer som Zymenex (VD för Sverige och Danmark) och NeuroNova, samt större företag som Chiesi, SOBI och NovoZymes (NovoNordisk). Hon har en doktorsexamen i immunologi och en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm.

”Jag är väldigt glad över att ha Nina ombord med oss ​​på LIDDS. Hennes erfarenhet och energi kommer att vara mycket viktiga tillgångar nu när vi påskyndar vår resa mot huvudmarknaden, inklusive expansion av organisationen, säger Jan Törnell, ordförande för LIDDS. ”Vi kommer att driva vår affärsutvecklingsverksamhet med fortsatt stor insats och bygga en stark pipeline av värdefulla projekt. Nina har en utmärkt bakgrund för att uppfylla LIDDS-behov för framtiden. ”

“Det är med stor förväntan jag tar på mig min nya roll och leder LIDDS genom nästa fas”, säger Nina Herne. ”Jag tror starkt på företagets teknik och ser ett betydande värde i projektportföljen. Jag ser särskilt fram emot att fortsätta utvecklingen av våra immun-onkologiprojekt där min tidigare erfarenhet kommer att vara av särskilt värde. ”

Monica Wallter har lett LIDDS på ett utmärkt sätt sedan 2015 genom framgångsrika kliniska prövningar med Liproca och NZ-DTX och konverterat LIDDS från ett singelprojektföretag till ett plattformsföretag baserat på NanoZolid-tekniken. LIDDS har tecknat licensavtal och ökat sitt marknadsvärde mer än fyrfaldigt under sin tid som VD.

”LIDDS inleder nästa fas med en stark pipeline av nya projekt samt en planerad överföring till huvudmarknaden. Det är efter fem spännande år, det är dags för mig att överlämna mina operativa uppgifter och det långsiktiga ansvaret att bygga värde för våra aktieägare ”, säger Monica Wallter, som kommer att fortsätta som Senior Advisor för LIDDS.

Monica kommer att stanna kvar som VD tills Nina är på plats i april 2021.