Bolaget har på onsdagen tilldelats ramavtal som leverantör av ambulanser till Västra Götalandsregionen. Upphandlingskontraktet kommer att tecknas på två år med möjlighet till förlängning i 24 månader.
Takvolymen (max antal fordon) är 190 bilar över fyra år till ett uppskattat värde av cirka 250 miljoner SEK. Avtalet avser ambulanser baserade på Mercedes Sprinter där Bolaget tidigare endast levererat ett fåtal ambulanser per år.
Från det att den upphandlande myndigheten meddelat tilldelningsbeslut (2021-11-03) inträder en avtalsspärr på 10 dagar då myndigheten inte får teckna några avtal. Det framgår av ett pressmeddelande.


CEO Fredrik Nilsson kommenterar:
“Vi är glada att som enda leverantör få möjlighet att leverera Mercedes ambulanser till Västra Götalandsregionen och ser fram emot att addera denna produkt till vår befintliga produktflora, vilket ligger helt i linje med vår strategi. Detta innebär att bolaget inte kommer att leverera några Nilsson XC90 ambulanser framöver till Västra Götalandsregionen. Vi tackar Västra Götalandsregionen för det fortsatta förtroendet.”

Aktien steg under torsdagen kraftigt och stängde hela 120,54 % upp vilket också var dagshögsta (14,60).