Nextory, en av Europas snabbast växande streamingtjänster för ljud- och e-böcker, har tecknat avtal med mediehuset Aller Media och lanserar nu digitala magasin. Bolaget breddar därmed sitt erbjudande på den svenska marknaden och blir den första streamingtjänsten i Sverige att erbjuda både böcker och magasin – i en och samma app.

Nextorys lansering av magasin i Sverige går i linje med bolagets strategi att addera flera olika medieformat för att berika sina prenumeranters upplevelse. Nextory erbjuder sedan tidigare även tidningar och magasin i Spanien och Frankrike.

– Vi är väldigt glada över att Aller Media nu är ombord som det första tidningsförlaget i Nextorys svenska app. Våra prenumeranter har länge efterfrågat magasin och uttryckt att det skulle vara smidigt att ha böcker och tidningar samlat i en app. Denna satsning är därför ett helt naturligt steg för oss. Detta kommer att berika upplevelsen i appen, utan att det kostar något extra för våra prenumeranter, säger Magnus Nytell, Chief Content Officer på Nextory.

 Vi är mycket nöjda över att vi nu har ett avtal med Nextory och vi ser fram emot att växa tillsammans. Att ännu fler läsare nu får ta del av våra magasin via en plattform som passar just dem är roligt, säger Hanne Nikolaisen, Chief Commercial Officer på Aller Media.

Fler förlag på väg in
Nextory för just nu diskussion med flera andra tidningsförlag och räknar inom kort med att addera ytterligare magasin och tidningar till sin katalog. Förhoppningen är även att snart kunna erbjuda magasin på engelska och andra europeiska språk.

Läs fler nyheter om Nextory på Finanstid här!