Boktjänsten Nextory redovisar en ökning i antal betalande användare med 80 procent under 2021 jämfört med föregående år. Nextory fortsätter därmed sin starka tillväxtresa och slår rekord i såväl aktivitet i appen som kundlojalitet.

Under föregående år genomförde Nextory bolagets två första företagsförvärv genom uppköpen av Spanien och Frankrikes största, lokala boktjänster: Nubico och Youboox. I början av augusti 2021 lanserades Nextorys varumärke med stor framgång i Spanien och i början av 2022 påbörjades lanseringen av Nextory på den franska marknaden. Därmed är Nextory nu etablerade på tio marknader runt om i Europa och expansion till fler marknader väntar under 2022.

– Vi ser generellt en fortsatt stabil tillväxt för ljudboken, där Nextory växer snabbare än marknaden och plockar marknadsandelar för varje dag som går. Vi är också väldigt stolta över att läsandet och lyssnandet i appen nådde nya rekordnivåer under förra året. Det är fantastiskt att vi har lyckats berika så många människors liv med historier, vilket också är vår vision, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.

Summering av 2021:

  • Nextorys betalande användare ökade med 80 procent under 2021.
  • Lansering i Norge med det största utbudet av digitala böcker på norska.
  • Förvärv av den största, lokala boktjänsten i Spanien och lansering av Nextory.
  • Förvärv av den största, lokala boktjänsten i Frankrike och påbörjad integrering.
  • Antalet böcker på Nextory har ökat med 54 procent under 2021 jämfört med 2020.