Nextbase, den globala ledaren inom dash cam-teknologi, tillkännagav under CES 2022 världens första riktigt smarta och fullt uppkopplade dash cam, Nextbase iQ. Nextbase iQ är utformad för nästa generations uppkopplade bilteknik och förvandlar förarupplevelsen och gör alla fordon både smartare och säkrare. Genom att utnyttja den allra senaste AI-drivna tekniken och erbjuda realtidsåtkomst via iQ-appen, erbjuder Nextbase en banbrytande smart produkt.

Nextbase iQ levererar all säkerhet som konsumenterna förväntar sig av de bästa smarta hemövervakningssystemen, men nu i bilen. Förare kommer att kunna ta emot varningar i realtid och få tillgång till incidentvideor även när de är borta från sitt fordon bland mycket annat.

– Det finns inget på marknaden som år upp till Nextbase iQs nivå. Under två år och från grunden har vi förändrat synen på vad en bilkamera kan vara och skapat världens första riktiga smarta dashcam där AI-teknik och molnuppkoppling ger förarna en fullständig känsla av säkerhet. Aldrig tidigare har det funnits en smart uppkopplad bilprodukt som erbjuder så mycket fördelar i ett och samma paket. Vi har förbättrat funktionalitet som redan är bäst i klassen och lagt till aldrig tidigare skådad teknik för att stödja förare, oavsett om de befinner sig på vägen eller om de är borta från sitt fordon, säger Richard Browning, försäljnings- och marknadschef hos Nextbase.

Allt eftersom tekniska framsteg fortsätter att överträffa utvecklingscyklerna hos fordonstillverkare, levererar Nextbase nästa nivå av förarsäkerhet, förarassistans och fordonssäkerhetsteknik – inklusive oöverträffad dashcam-funktionalitet – som inte är tillgänglig i de allra flesta fordon runt om i världen. Nextbase iQ säkerställer att varje förare och varje bil kan göras smartare och säkrare.

Helt integrerad i Nextbase iQ är världens bästa 4K-videoteknik med tre kameror, som kan spela in video både utanför och inuti fordonet. Du har alltid åtkomst till dina videoklipp och kan även få varningar i realtid. Nextbase iQ har en helt ny produktdesign, inspirerad av omfattande forskning och utveckling för att fånga den bästa bildkvaliteten och fordonssäkerhetsvyerna i branschen.

Som svar på ökande incidenter på vägar och förarens oro, erbjuder Nextbase iQ Witness Mode, en röstaktiverad inspelningsfunktion som automatiskt sparar till molnet och delar med sig av en nödsituation till en kontakt eller annan utsedd tredje part i realtid, vilket säkerställer att du aldrig möter en stressig situation ensam på vägen.

– Nextbase iQ höjer inte bara dashcam-funktionaliteten, den etablerar en helt ny kategori av smart, uppkopplad teknik för bilen. Vi gör det nu möjligt för varje fordon på vägen att utrustas med säkerhet och assistans utöver vad som finns tillgängligt i dagens nyaste bilar. Den kraftfulla Ambarella AI-kapabla styrkretsen som vi använder i Nextbase iQ gör det möjligt för oss att kontinuerligt rulla ut ytterligare avancerade uppgraderingar via molnet, vilket ger tillgång till de allra senaste säkerhetsfunktionerna i många år framöver, avslutar Richard Browning.