Nexer stärker sin position som framtidens techbolag genom förvärv av Telescope Services AB som är experter på sourcing av internationella IT-ingenjörer. Tillsammans med Telescope kommer Nexer att kunna erbjuda befintliga och nya kunder på den nordiska marknaden expertkompetens av världsklass inom digital transformation.

Digitalisering och techutveckling driver ett stort kompetensbehov och idag är differensen mellan tillgång och efterfrågan på techkompetens större än någonsin. Branschorganisationen TechSverige visar i sin kompetensrapport att 70000 IT/Tech-kunniga kommer att saknas enbart i Sverige år 2024. Om man lyfter perspektivet och ser det internationella behovet är siffran hisnande stor.

Nexer har i över 30 år levererat innovativa tekniklösningar till några av världens mest kända och krävande bolag. Det ökande behovet av expertkompetens medför att man hela tiden växer och söker nya sätt att attrahera medarbetare både nationellt och internationellt. Telescope Services är ett svenskt företag som erbjuder IT-ingenjörer med hög utbildningsnivå och lång erfarenhet, huvudsakligen inom mjukvaruutveckling, IT-säkerhet och R&D. Idag har man rekryteringsfunktioner i 13 länder där man attraherar IT-ingenjörer i världsklass som besitter expertkompetens som det är stor efterfrågan på hos nordiska företag.

Tillsammans kan Nexer och Telescope erbjuda möjlighet för högkvalificerade IT-ingenjörer att flytta till Sverige och arbeta i spännande uppdrag för nordiska företag och bidra till innovativa, hållbara techlösningar och driva den digitala transformationen vidare.

– Jag är oerhört stolt över att Telescope blir en del av Nexer-gruppen. Behovet av techkompetens känns nästan omättligt och samarbetet med Telescope innebär en fantastisk möjlighet att stärka den nordiska marknaden med ingenjörer i världsklass. Det ger även en möjlighet för internationella ingenjörer att etablera sig i Sverige och alla spännande framtidsutsikter som det medför, säger Lars Kry, VD Nexer Group.

Telescope Services rekryterar globalt sedan drygt 10 år med hjälp av sitt egna internationella rekryteringsteam som styrs från huvudkontoret i Lund. Man är i dagsläget lokalt representerade i Europa, Asien, Afrika och Sydamerika. Affärsidén bygger på ett framgångsrikt koncept där man skapat en global rekryterings- och leveranskedja som löser kundens behov av affärskritisk kompetens. Med en välutvecklad process för rekrytering, relocation och onboarding hittar man högkvalificerade IT-ingenjörer och ger dem möjlighet att flytta till Sverige med en långsiktig ambition. På så vis kan en del av det stora kompetensgapet täppas till samtidigt som duktiga ingenjörer ges en framtid i Sverige.

– Vi i ledningen har kontinuerligt diskuterat olika framtida vägar och partnerskap. Nexer var det bolag som matchade vår kravspecifikation bäst och tillsammans ser vi än större möjligheter att utvecklas och driva vår affär, kommenterar Patrick Hiller, VD Telescope Services.