Samarbetet mellan Netmore och infrastrukturinvesteraren Polar Structure tar ytterligare ett steg när Polar Structure och solcellsföretaget Save-by-Solar investerar för att bygga storskaliga PPA-parker (Power Purchase Agreement) och balansera elnäten.

Det framgår av ett pressmeddelande på måndagsmorgonen. Netmore ingår i Finanstids koncept ”Veckans Aktie”. 

Netmores IoT-nät blir en viktig del av satsningen, och kommer nyttjas för att säkerställa uppkoppling för de sensorer som används för att skapa den mätbarhet som krävs för att tekniken ska kunna bidra till att avlasta det ansträngda elnätet.

Det långsiktiga projektet ingår i en omfattande satsning där Polar Structure bygger en plattform av bolag som tillsammans bidrar till en mer hållbar framtid. Utöver Netmore och Save-by-Solar ingår även Enequi, leverantör av intelligenta lösningar för energilagring, som en viktig partner i samarbetet.

”Utbyggnaden av förnyelsebar energi är ett område där vi ser tydligt ökad efterfrågan på våra digitaliseringslösningar och vår konnektivitet. Vårt IoT-nät garanterar en skalbar och kostnadseffektiv uppkoppling till mätare och sensorer, och möjligheten för oss att garantera täckning för kundernas IoT-projekt gör att vi blir en attraktiv partner för aktörer vars lösningar förutsätter en stor geografisk räckvidd. Vi är väldigt glada över att vara en partner till Polar Structure och del av deras initiativ inom förnyelsebar energi”, säger Ove Anebygd, vd Netmore.