Netmore Group är en ledande IoT-operatör som kopplar upp fastigheter, erbjuder privata och öppna 5G-nätverk och möjliggör för storskalig IoT (Internet of Things) genom rikstäckande LoRaWAN.

Nu inleder Netmore arbetet med att bygga ett rikstäckande IoT-nät baserat på LoRaWAN på Irland. Satsningen är en del utav en internationell utrullningsplan för affärsområdet Netmore IoT Network, och det strategiska beslutet att utöka det befintliga nätet med landsomfattande täckning på Irland baseras på lokal efterfrågan på storskalig IoT-konnektivitet.

Det framgår av ett pressmeddelande. Netmore ingår i Finanstids koncept ”Veckans Aktie”.

Nätutbyggnaden på Irland innebär att Netmore tar steget i den internationella expansionen av IoT-nätet. Nätet växer parallellt med att allt fler enheter kopplas upp, och är särskilt ämnat för att förse miljontals IoT-enheter världen över med robust och pålitlig uppkoppling.

Netmore har genom dotterbolag, samarbetsavtal, kundavtal och kontaktnät varit verksamma på Irland sedan 2010, varför den utökade satsningen på den irländska marknaden är ett naturligt nästa steg.

Internationellt framgångsrecept för IoT introduceras på Irland

I samband med etableringen i Dublin och den officiella lanseringen väljer Netmore att introducera tre tillväxtkoncept med vilka man haft framgång på den svenska marknaden. Koncepten är framtagna för att skapa bästa tänkbara förutsättningar för tillväxt hos företagets befintliga och presumtiva samarbetspartners inom IoT.