Nelly förstärker ledningsgruppen med Helena Karlinder-Östlundh som Chief People, Communication & Sustainability Officer. Helena har lång erfarenhet av strategisk HR och organisationsutveckling och kommer närmast från den australiensiska kosmetikakedjan MECCA Brands.

“Helenas erfarenhet av retail och e-handel i kombination med hennes driv och engagemang kommer att skapa en bra grund för fortsatt utveckling av vår organisation och vårt strategiska arbete inom områdena People, Communication och Sustainability. Under år 2021 samlade vi hela vår organisation i Borås vilket ger oss fantastiska möjligheter att arbeta tvärfunktionellt och skapa nya forum för utveckling både internt och externt. Helena kommer att vara oerhört viktig för vår fortsatta framdrift i det arbetet”, säger Kristina Lukes, CEO på Nelly.

“Hos Nelly kommer jag få möjlighet att fortsatt arbeta i en kreativ miljö där vi dagligen påverkar unga människor, både på plats i organisationen och också i affären. Jag ser fram emot att få arbeta med en ren e-handel där den digitala butiken kan få organisationens totala uppmärksamhet och blir den naturliga samlingsplatsen för Nellys fantastiska community. Genom att behålla och utveckla den passion som finns i bolaget och bland kunderna, så kan varumärket ta plats även på andra arenor i samhället. Det ska bli jätteroligt att få det att hända tillsammans med teamet”, säger Helena Karlinder-Östlundh.

Helena tillträder våren 2022. Hon har gedigen erfarenhet av förändringsarbete, organisationsutveckling och att arbeta med den unga kvinnan som målgrupp. Sedan 2017 har hon drivit funktionerna People, Learning and Development, och Corporate Social Responsibility inom MECCA Brands som ytterst ansvarig. Dessförinnan har hon arbetat med strategisk HR och organisationsutveckling inom bland annat Coles Supermarkets i Australien, EMI och Universal Music i London, och konsultbyrån McKinsey & Company. Helena har en Bachelor of Science i psykologi och management samt en Master of Science i arbets- och organisationspsykologi.