Nasdaq 100: En översikt

Indexet är ett börsindex som består av de 100 största icke-finansiella företagen noterade på Nasdaq-börsen. Detta index är en viktig indikator på prestationen för teknologisektorn och är en av de mest populära börsindexen i världen.

Vad är Nasdaq?

Det är en elektronisk aktiebörs som grundades 1971 och är en av de största och mest kända börsarna i världen. Det är känt för sin fokus på teknologiföretag och innovativa företag.

Vad är syftet med indexet?

Syftet är att ge investerare en indikation på prestationen för teknologisektorn och andra innovativa företag. Indexet används ofta som en benchmark för teknikaktier och för att mäta avkastningen på investeringar i dessa företag.

Hur beräknas Nasdaq 100?

Det beräknas genom att ta medelvärdet av aktiepriserna för de 100 största icke-finansiella företagen noterade på Nasdaq-börsen. Varje företags vikt i indexet beräknas baserat på dess totala marknadsvärde, vilket betyder att större företag har större inverkan på indexet än mindre företag.

Vem äger indexet?

Indexet ägs och drivs av Nasdaq, Inc., ett börsnoterat företag som också äger och driver flera andra börsar och finansiella tjänster. Bolaget grundades 1971 och har sitt huvudkontor i New York.

Sammanfattning

Nasdaq 100 är ett börsindex som består av de 100 största icke-finansiella företagen noterade på Nasdaq-börsen. Detta index är en viktig indikator på prestationen för teknologisektorn och används ofta som en benchmark för teknikaktier och för att mäta avkastningen på investeringar i dessa företag.

Teknisk analys

Teknisk analys 30 maj 2022